Haberler

Bilecik'te Ceviz Fidanı Dağıtım Projesi

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ceviz Fidan Dağıtım Projesi kapsamında başvuruların alınmaya başladığını açıkladı.

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ceviz Fidan Dağıtım Projesi kapsamında başvuruların alınmaya başladığını açıkladı.

Müdürlük tarafından konuyla alakalı yapılan açıklamada, Bilecik İl Özel İdaresi kaynaklarından destelenecek olan Ceviz Fidanı Dağıtım Projesi kapsamında merkez ilçe ve köylerden başvurular alınmaya başladığı kaydedilerek, "Proje yüzde 50 çiftçi, yüzde 50 İl Özel İdare katkılı olarak gerçekleştirilecektir. İlimize adaptasyonu uygun olan Pedro, Chandler, Bilecik Şebini gibi çeşitlerle oluşturulacak yeni plantasyonlarla kapama ceviz alanlarının arttırılması, dolayısıyla eğimli alanlarda erozyonun önlenmesi, ilimizin ceviz pazarının oluşturulması, üretici gelirlerinin arttırılması hedeflenmektedir" diye belirtildi.

Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin 13 Ekim 2014 tarihine kadar köy muhtarlıkları vasıtasıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title