Haberler

Başkan Genç'ten Engelli İkizlere Ziyaret

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Düvecik Mahallesi’nde yaşayan otistik engelli 8 yaşındaki Medine ve Melike adlı ikiz kardeşleri evlerinde ziyaret etti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Düvecik Mahallesi'nde yaşayan otistik engelli 8 yaşındaki Medine ve Melike adlı ikiz kardeşleri evlerinde ziyaret etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ve Düvecik Mahallesi Muhtarı Mustafa Semizoğlu'nun da bulunduğu ziyarette ikiz kardeşlerle sohbet eden ve onlara hediye veren Başkan Genç, hedeflerinin engelsiz bir şehir olduğunu söyledi. Engelsiz şehirler inşa etmek gerektiğine işaret eden Genç, "Engelli olan insan değil, şehirlerdir. İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Engellilere yönelik birçok çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Daha önce 'Engelimize değil, potansiyelimize bakın' projesini uyguladık. Aynı zamanda yeni hizmet binamızda Engelli Koordinasyon Birimi kurduk. Yine engelli vatandaşlarımız için ilçemizde Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Bunların yanında yaptığımız bütün binaları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Engelli vatandaşlarımız için bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HEDEFİMİZ, MUTLU BİR ŞEHİR

Türkiye'de 8.5 milyon, Samsun'da ise 11 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Başkan Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle spor alında engelli sporcularımızı destekliyoruz. Kulübümüz bünyesindeki birçok engelli sporcumuz uluslararası başarılar elde etti. Daha geçen gün engelli yavrumuz Ali Topaloğlu Afrika'da iki dünya şampiyonluğu ve bir dünya 2.'liği elde etti. Şehir, herkes mutluysa yaşanabilir olur. Bu nedenle toplumun bütün kesimlerinin birlikte yaşayabildiği mutlu bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Osman Genç Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title