Haberler

Balıkesir'de Siyaset...

Balıkesir'de Genel Seçimlerde Milletvekili Olmak İsteyen İsimler Kendini Göstermeye Başladı. Hemen Hemen Her Partiden İstifa ve Aday Adaylığı Haberleri Adeta Birbirini Kovalıyor.

Balıkesir'de genel seçimlerde milletvekili olmak isteyen isimler kendini göstermeye başladı. Hemen hemen her partiden istifa ve aday adaylığı haberleri adeta birbirini kovalıyor.

Balıkesir'de milletvekili aday adaylığını ilk açıklayan bürokrat isim Vergi Dairesi Başkanı Erkan Akçay (Manisa, MHP) olurken, siyasi partilerden çok sayıda isim milletvekilliği için görevlerinden istifa ettiler. Bunların başında AK Parti ve MHP geliyor. AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu, merkez ilçe başkanı Şükrü Güneş, yönetimden İsmail Avcu ve Aydın Karakaya, AK Parti'nin tek bayan belediye meclis üyesi Ayşe Akbaş ile il gençlik kolları başkanı Hasan Demiraslan istifalarını sunarak milletvekili aday adayı oldular. AK Parti il yöneticilerinden Erhan Akyıldız'ın da adı adaylık arasında geçenlerden. AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı İsmail Özgün de, İHA muhabirine yaptığı açıklamada 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde tekrar milletvekili adayı olduğunu söyledi. İsmail Özgün, Meclis'teki çalışmalar sebebiyle Mayıs ayı sonuna kadar Ankara'da olacaklarını , bunun akabinde seçim bölgesindeki çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) ise eski il başkanı gazeteci-yazar Sıtkı Şeremetli adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Şeremetli, MHP'nin koalisyon hükümetinde olduğu dönemde Balıkeisr İl Başkanı olarak görev yapmış, ardından Murat Şevkatli'nin kontenjan olarak ilk sıraya konulduğu listeden milletvekili adayı olmuştu. Sıtkı Şeremetli'nin adaylığı parti tabanından geniş destek buldu. Öte yandan, MHP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Duran Bulut, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 2004 yılından beri il başkanı olan Bulut, ilçe teşkilatları ve genel merkez ile yaptığı istişare neticesinde bu kararı aldığını kaydetti. MHP'de milletvekili aday adayı olduğuna ıçkalayan bir başka isim merkez ilçe başkanı Ruşen Akçay oldu. Akçay, Balıkesir'e ve ülkeye hizmet için, "Niyet hayır, akibet hayır" diyerek bu kararı aldığını bildirdi. MHP eski milletvekili Hüseyin Kalkan da Balıkesir'de bazı mahalli gazeteleri ziyaret edip aday olacağını açıkladı.

Anavatan ve Doğru Yol Partisi'nin (DYP) birleşme kararının ardından 2 Haziran 2007 tarihinde DYP'nin yapacağı genel kurul ile birlikte adı kesinleşecek olan Demokrat Parti'nin (DP) Balıkesir'deki milletvekili aday adayları da ortaya çıktı. Başta Anavatan Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Cenk Tunçsiper olmak üzere, DYP merkez ilçe başkanı Mehmet Birol Şahin, DYP il başkanı Haydar Altıntaş, DYP'li yöneticiler Salih Akça, Çiğdem Beçene milletvekili aday adayı oldular. M. Birol Şahin, bugün Ankara'da parti genel merkezine istifasını ve adaylık müracatıyla ilgili belgelerini teslim etti. DYP'de merkez yoklaması yapılacağı öğrenildi.

CHP'den ise mevcut milletvekilleri Orhan Sür, Ali Kemal Deveciler ve Sedat Pekel'in tekrar aday olacakları tahmin ediliyor. CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Mualla Demir, aday adayı olduğunu açıklayan ilk isim oldu. Bundan başka, Genç Parti (GP) il başkanı Ali Yıldırım, yönetim kurulu üyesi Selaettin dönmez, merkez ilçe başkanı Mustafa Arabacı milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler. Tüm spartilerin merkez dışında başta Bandırma ve Edremit olmak üzere bazı ilçelerden de teşkilat başkanları ve yönetiminden milletvekili aday adaylığı için istifaların gerçekleştiği kaydedildi.

(YU-MŞ)

08.05.2007 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title