Haberler

Azadi Street Filmi Uluslararası Belgesel Film Yarışmasında Finalist

Azadi Street filmi, 13.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda finale kaldı.

Azadi Street filmi, 13.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda finale kaldı.

Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından organize edilen 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nde gösterime girmeye hak kazanan Azadi Street filmi başarıya koşmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Mustafa Karakaya'nın yaptığı, çekimleri İran ve Türkiye'de gerçekleştirilen Azadi Street filmi 13.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda profesyonel film kategorisinde finale kaldı.

Çekimleri İran'ın Tebriz, Tahran, İsfehan, Şiraz şehirlerinde ve Nevşehir'de gerçekleşen Azadi Street filmi İran'da çeşitli nedenlerle ülkesini terk etmek zorunda kalan bir mültecinin gerçek yaşam hikayesini anlatıyor. Filmin başrolünde İranlı oyuncu Tina Pakan ve Yer Gök Aşk dizisi oyuncularından Özlem Ulukan oynadı. Yönetmenliğini Mustafa Karakaya, Genel Koordinatörlüğünü İsrafil Baran ve Görüntü Yönetmenliğini Galip Hasan Temur'un yaptığı filmde tamamen yerli ekip görev almıştı.Kapadokya'nın ilk film fabrikası olan Katpatuka Film'in ilk çalışması olan Azadi Street'in çekimleri yaklaşık bir yıl sürdü.

Jüri Üyelerinin titizlikle seçtikleri, 13. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde her iki kategoride dereceye girecek filmlerin ödüllerinin festivalin ikinci günü Kent Tarihi Müzesinde yapılacak olan törenle takdim edileceği bildirildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Karakaya Türkiye İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title