Haberler

Asimder'den Bayırbucak Türkmenlerine Yönelik Katliama Kınama

Uluslararası Asılsız İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik katliamı kınadı.

Uluslararası Asılsız İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik katliamı kınadı.

Açıklamalarda bulunan İrfan Ermiş, yıllar önce Rusların, Ermenileri destekleyerek Azerbaycan topraklarında yapılan parçalamanın ve zulmün aynısını şimdi ise Suriye'de bulunan Bayırbucak Türkmenlerine yaptığını söyledi. Ermiş, "99 yıllığına Erivan topraklarını Ermenilere kiraya veren Ruslar, şimdi Suriye'de Bayırbucak Türklerinin topraklarını kime vermeyi planlıyor? 'Barış' diye girdikleri İslam coğrafyasında yıllardır katliam yapıyorlar. Rus güçlerini kınıyoruz. 'Barış' dedikleri katliamdır. Ruslar bu planlarından vazgeçmeli ve Türk milletinin damarlarını kesmeye kalkmasınlar. Bu katliamda şehit olan Suriyeli Müslüman Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve bu kirli savaşta şehit olan yiğit Suriyeli kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Rusları ve yandaşlarını şiddetle kınıyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Suriye Yerel Haberler

title