Haberler

Ankara İtfaiyesi'ne Tam Donanımlı 4 Yeni Arama Kurtarma Karavanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Türkiye'nin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek doğal afet veya göçük olaylarına en kısa zamanda müdahale edebilmek amacıyla teçhizatla donatılmış 4 yeni arama kurtarma karavanını...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Türkiye'nin herhangi bir yerinde meydana gelebilecek doğal afet veya göçük olaylarına en kısa zamanda müdahale edebilmek amacıyla teçhizatla donatılmış 4 yeni arama kurtarma karavanını filosuna dahil etti.

Ankara itfaiyesi; uzman personeli, dünya standartlarındaki teknik donanımı, üst düzeydeki vazife bilinci ile doğal afetlerde de yalnızca Ankaralıların değil tüm Türkiye'nin yardımına koşabilmek için kapasitesini her geçen gün geliştiriyor. Bu amaçla filosuna dahil ettiği arama kurtarma karavanları, uydu anteni, uydu telefonu ile 5 kişilik yatak kapasitesi, banyo, tuvalet, buzdolabı, dokunmatik işlem kabiliyetine sahip LED TV'si ile personelin her türlü ihtiyacına cevap verecek donanıma sahip. Bir toplantı masasının da yer aldığı araçlarda göçük ve enkaz mahallinde ilk müdahalelerin yapılması için kullanılacak kesici ve ayırıcı kurtarma ekipmanları ile çalışmaya destek sağlayacak çok sayıda kurtarma aletini de bünyesinde bulunduruyor. Olay yerinden kurtarma çalışması ile ilgili görüntülerin 3 G sistemi ile anında merkeze ulaştırılmasıyla gerçekleştirilen çalışmalar hakkında komuta merkezine bilgi akışı sağlanırken, merkezle kurulan canlı bağlantılarla da çalışmanın koordinasyonu temin ediliyor. Arama kurtarma karavanlarında olay mahalline aydınlatma amacıyla elektrik enerjisi sağlanması, kurtarma teçhizatının temin edilmesi ve personelin kullandıkları eşyaların enerji ihtiyacının karşılanması için jeneratör bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ekibi, geçmişten miras ekip tecrübesini teknolojinin olanaklarıyla birleştiriyor. Ankara'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen göçük, çökme ve diğer doğal afetlerde enkaz altında kalan canlıların kurtarılmasında başarılı çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, "Arama kurtarma ekibimizi de en gelişmiş teçhizat ile donatmaya devam ediyoruz. Araç filomuza dahil ettiğimiz arama kurtarma karavanları, kurtarma ekibimizin hem hareket kabiliyetini artıracak hem de dinlenme ve temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik konforlu yapısıyla personelimizin moralini yükselterek, çalışma verimini daha da artıracaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title