Haberler

Akpınar Mahallesine Hizmet Ziyareti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Akpınar Mahallesi'ni ziyaret etti.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Akpınar Mahallesi'ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Akpınar Mahallesi ziyaretine Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Süleyman Çoban, Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tahsin Yıldırım, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Elver Cirman, Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akbulut, Belediye birim müdürleri ve mahalle sakinleri de eşlik etti. Çevre düzenlemesi Manisa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karlıpınar Camii'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, mahalleli çocukları da harçlık ve top dağıtarak sevindirdi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibini mahallelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten, "Mahallemizin imarsız bölümlerinin olması nedeniyle hizmetlerde biraz aksama oluyor. Ama bu hiç olmayacak anlamına gelmez. Başkanımızın çalışmalarıyla inşallah kısa sürede çalışmalar bitecektir. Başkanımızın da işleri zor. Onun da ne çektiğini biliyorum" dedi. Muhtar Ali Erten'in konuşmasının ardından bazı mahalle sakinleri de taleplerini iletti. Mahalleliler özellikle kaçak olarak yaptıkları yapıların yıkılmaması noktasında Başkan'a taleplerini sundular.

Mahalleye daha önceki ziyaretinde eksikliklerin giderilmesi noktasında söz verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Caminin bazı sıkıntıları vardı, bu sorunları çözdük. Manisa 57 mahalleden oluşuyor. Bunun 45 tanesinin geçtiğimiz 15 aylık süre içerisinde bütün her türlü eksiğini tamamlayarak, asfaltlamasına kadar, yeşillendirmesine kadar tamamladık. Geriye kalan 12 mahallemiz var. Nurlupınar, Akpınar, Turgut Özal, Kazım Karabekir, Barbaros, Kuşlubahçe, Spil, Fevzi Çakmak gibi bütün bu mahallelerimizdeki eksiklikleri de 2012 yılı içerisinde yapacağımızın sözünü verdik. Ocak ayında ve Şubat ayında ihaleleri bitirilmiş ve müteahhitler bazı bölgelerde çalışmaya başladı" dedi.

Bu çalışmalarda hem yağmur suyu drenajı, hem kaldırım, hem de bordürlerin yapılacağını belirten Başkan Ergün, "Bunların yapımı tahmin ediyorum 2 aylık süre içinde tamamlanır. Bu mahallelerde hem yağmur suyu hem kaldırım çalışmaları 2 aylık süre içerisinde bittikten sonra Allah nasip ederse, bütün bu sokakların tamamını asfaltlayacağız. Sonuç itibariyle yapılacak olan yerlerin hepsi yapılacak. Kışa girmeden tozdan kurtaracağız sizi. Bu bölgede en büyük sıkıntı üstgeçitti. Üç tane üst geçit ihalesini dün yaptık. Aşağı yukarı 2 ay bunun ihale süreci sürüyor. Tahmin ediyorum 15 gün içinde müteahhitle sözleşme yaptıktan sonra Haziran ayı sonuna kadar buradaki üstgeçitlerden iki tanesi kurulacak" diye konuştu.

Adnan Menderes Spor Tesisleri'nin temelini attıklarını da hatırlatan Başkan Ergün, "Gençlerimizin faydalanabileceği, bu bölgede yaşayan gençlerimizin, tüm Manisalı gençlerimizin, amatör spor kulüplerimizin faydalanacağı, içinde kafeteryası, soyunma odası, futbol sahası, basketbol sahalarının bulunduğu tesisimizin temelini dün hayırlısıyla attık. Bu da tahmin ediyorum 6-7 ay içerisinde tamamlanır. Allah hep birlikte kurdelesini açmak nasip etsin" dedi.

"KAÇAK YAPILARLA İLGİLİ KANUN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ"

Kaçak yapılaşma ile ilgili taleplere de yanıt veren Başkan Ergün, konu ile ilgili şunları söyledi: "Şimdi yıkım konusuna gelince, bu Kuşlubahçe'de de var, Fevzi Çakmak'ta da var, sayısı 60'ın üzerinde olan kaçak inşaatlar var. Bunların yıkımı noktasında kanunlar karşısında uygulamayı yapmazsak, suçlu biz oluruz. Bakın bir önek vereyim. Manolya Meydanı'ndaki Coffee Corner var. Orasıyla ilgili mahkeme yıkım kararı vermiş. Danıştay'a itiraz etmişler ama Danıştay da yıkım kararını onamış bununla ilgili tebligat bize geldi. Buranın yıkılma mecburiyeti var. Yıkmadığın zaman Belediye Başkanı ve sorumluları hakkında tahkikat ve soruşturma açılır. Yani kaçak yapılarla ilgili kanunların karşısında ne Başkan durabilir, ne de başka biri durabilir. Öncelikle bunun bilinmesini istiyorum. Yani kanun neyse, onu uygulamak zorundayız."

Daha önceki ziyaretinde 2011 yılı Ekim ayında hizmete açılan Karlıpınar Camii'nin çevre düzenlemesinin yapılacağı sözünü veren Başkan Ergün'e verilen sözün yerine getirilmesinden dolayı cami cemaatinden teşekkür geldi. Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, caminin bahçesinin düzenledi ve şadırvanını yeniledi. Cami girişindeki betondan yapılan merdiven çevresi traverten taşıyla düzenlenirken, Cuma namazı esnasında dışarıda kalan cemaatin namaz kılacağı bölüme de karo döşemesi yapıldı. Caminin gasilhane kısmına ise parke taşı döşendi. Ayrıca cami duvarlarına da ferforje demirler takıldı.

Akpınar Mahallesi sakini kadınlar da, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanına gelerek, mahallelerine yapılmasını istedikleri çalışmalar ile ilgili taleplerini iletti. Mahallelerine okulun uzak olduğu konusunda şikayetlerini dile getiren mahalleli kadınlar, okul alanı için çalışma yapılmasını istedi. Mahalle Muhtarı Ali Erten'e okul alanı için uygun alan olup olmadığını soran Başkan Ergün, kentin 1985 yılından beri yapılmayan revizyon imar planı çalışmaları esnasında, okul alanı ile ilgili de imar çalışması yapacaklarının sözünü verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ergün Ali Erten Akpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title