Haberler

Afyonkarahisar: Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Vekili Nevzat Ünsal, dünyanın bütün güzelliklerini, nimetlerini sunan çevrenin yeni tanındığını ve güzelliklerin eksikliğinin yeni anlaşıldığını belirtti. Ünsal, "Bugüne kadar farkına varamadığımız bu sonsuz olanakların gün be gün azalmaya başladığını görünce önlemler alıp yasal düzenlemelere başladığımızda, maalesef vakit artık çok geçti. Biz gelecek kuşakların ihtiyaç duyacağı kaynakların varlığını ve kalitesini tehlikeye atmadan bugünün ve geleceğin değerlerini her alanda onlara aktarmakla görevli olduğumuz bu zenginliklerimizi bırakın geleceğe taşımayı bu günden yok etmeye uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, günümüzde yaşanılan ve üstesinden gelinemezse gelecekte de yaşanacak en temel sorunlardan olan çevre sorunlarının, tüm dünyanın sorunu olduğunu belirtti. Her yıl farklı bir çevre sorununu dünyanın gündemine taşıyan uluslararası toplum Birleşmiş Milletler'in bu yılı 'Çölleşme ile Mücadele ve Çöller Yılı' olarak belirlediğini ifade eden Uzun, "Ülkemiz arazi varlığının 5'te 1'ini yani yüzde 20'sini orman varlığı oluşturmasına karşın, erozyon ve çölleşme önemli bir sorundur. Yanlış arazi kullanım kararları sonucu ülkemizin Kıbrıs büyüklüğünde 1 santimetre kalınlığındaki toprakları her yıl akarsular aracılığıyla denizlere ulaşmakta, ülke çoraklaşmakta ve çölleşmeye doğru gitmektedir" diye konuştu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Melih Yurter ise, sürdürülebilir kalkınma olgusunu özellikle gelişmiş ülkelerin son 30 yıldan beri zikrettiklerini ifade ederek, "Sürdürülebilir kalkınma, havasıyla, suyuyla, toprağıyla, bütün canlı varlıkların ihtiyacını karşılayabilecek bir yapının, gelecek nesillere yine kullanılabilir nitelikte kullanmasını ifade eden bir olgudur. Biz kendi yapımıza baktığımızda, yaklaşık 15-20 yıllık bir süreçten beri çevre ve çevre kirliliğini ön plana çıkartmaya başlamış ve bundan dolayı ortaya çıkan zararları da minimize etmek için çalışmaların başlatıldığı bir dönemdeyiz. Son dönemlerde Avrupa Birliği'ne giriş sürecinin etkin hale getirilmiş olması ve AB dediğimizde de tamamıyla bir mevzuatlar topluluğunu ele alacak olursak, ortaya çıkan en önemli rahatsızlığın bizim açımızdan çevre ve çevre kirliliğine dayalı olan mevzuattan kaynaklandığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, "Mermere Adanmış İl Afyonkarahisar" konulu bir sunum yaptı. Daha sonra çevreye duyarlı sanayicilere ve çevre konusunda düzenlenen resim, kompozisyon, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlik, "Çölleşme ve Çöller" konulu açık oturumla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title