Haberler

2. Tarsus Kent Sempozyumu Sona Erdi

İlçe Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Kent Meclisi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile çeşitli meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle 75.2.Tarsus Kent Sempozyumu sona erdi.2...

Mersin'in Tarsus

İlçe Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Kent Meclisi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile çeşitli meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle 75. Yıl Kültür Merkezi'nde 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen

2. Tarsus Kent Sempozyumu sona erdi.

Kapanış töreninde konuşan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu,

2. Tarsus Kent Sempozyumu ile birlikte şehrin geleceğine ışık tutmaktan dolayı büyük mutlu olduklarını söyleyerek, destek olan herkese teşekkür etti.

Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Demir, 2. Tarsus Kent Sempozyumuna katılan akademisyenler tarafından 100'e yakın bildirinin yayınladığını belirterek, 60 bildirinin ise sözlü olarak katılımcılar tarafından takip edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Fevzi Demir, 2. Tarsus Kent Sempozyumu sayesinde şehri dolu dolu yaşadıklarına dikkat çekerek, "2. Tarsus Kent Sempozyumu çerçevesinde 15 adet poster bildirisi oldu. Her anı dolu dolu geçen sempozyuma katılarak destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bildirilerde yüzde 90'a varan başarı elde ettik. En kısa zamanda 2. Tarsus Kent Sempozyumu sonrasında kitapçık yayınlayacağız. Katılan akademisyen açısında geniş ve katılımcı bir sempozyum gerçekleşti" diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serra Durugönül, Tarsus'un arkeoloji açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, şehrin 5-6 metre altında eski tarihi şehrin bulunduğuna vurgu yaptı.

Dünyanın en önemli antik kentleri ile elde edilen bulgular ışığında rekabet edebilecek kentlerden biri olduğunun önemle altını çizen Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serra Durugönül, "Tarsus tarihi geçmişi, eserleri ve çeşitli dinlere ev sahipliği, filozofları, tarihi ve arkeoloji açıdan günümüz Atinası ile dahi yarışabilecek bir düzeye sahip.

Tarsus belirttiğimiz üzere önemli bir tarih şehri olarak varlığını devam ettirirken, şunun çok iyi bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarsus'ta yapılan her kazı sonrasında 5-6 metre altta tarih çıkıyor.Bir kent halen bu 5-6 metre altta duruyor.

Bu da bizlere gösteriyor ki, Tarsus tamamen eski bir kent. Bugünkü Tarsus'u başka yer taşıyarak, tarihi değer ve zenginliklerin ortaya çıkartılması noktasında mutlaka çalışmalar yapılmalıdır. Şehri başka bir yere taşıma işi bundan 500 yıl geçse de mutlaka yapılmalıdır"

şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un geçmişten bu yana lider karakterli bir kent olduğuna söyleyerek, geçmişten alınacak çok önemli derslerin varlığında bahsetti.

Başkan Kocamaz, "Tarsus, medeniyetlere başkentlik yapmış, her dönem adından söz ettiren bir kenttir.

Tarsus her zaman önemli bir yerleşim birim olmuştur. Ama Ankara'dakiler Tarsus'un kıymetini bilmiyorlar. Herşeye rağmen gelecekten umutluyuz. Tarsus Kent Sempozyumu'nu geleceğe ışık tutacak. Bu bir başlangıçtır. Emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, şehrin tarihi zenginliklerin mutlaka turizm ve tarım ile desteklenmesi gerektiğine işaret ederek, "Tarsus'un tarihi zenginliklerinin ortaya çıkartılması noktasında şehrin mutlaka başka yere taşınması gerektiğini düşünüyorum. Bunu 100 yıl yada sonrasına ötelenmemesi gerekiyor. Her yerinden tarih fışkıran bu şehrin tarihi kıymeti bilinmelidir" dedi.

Mersin Üniversitesi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, ekip ruhu içerisinde başarılı

2. Tarsus Kent Sempozyumunu gerçekleştirdiklerini ve herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yapılan kapanış konuşmalarının ardından 2. Tarsus Kent Sempozyumunda sunum yapan bilim adamlarına ve

katkısı olan herkese teşekkür belgeleri ile plaketleri verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Mersin Üniversitesi Tarsus Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title