Haberler

16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta Başladı

16.Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta başladı.

16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı Abant'ta başladı.

Organizasyon Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Karakırık ve Uluslararası Düzenleme Kurulu Başkanı Radfort Üniversitesi'nden Prof. Wei Chi Yang, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 25 ülkeden 150 yabancı, 50 yerli akademisyen ve 81 ilden 100 öğretmenin katıldığı konferansta, "Teknolojinin matematik eğitime entegrasyonu; dünü, bugünü ve yarını" konularının ele alınacağını söyledi.

Konferansla, matematik eğitiminde teknolojinin nasıl kullanılacağı hakkında katılımcılara güncel bilgiler sunulacağını belirten Doç Dr. Karabıyık,

"Matematik eğitiminde kullanılan yazılımlar şu anda burada... Bizim yazılım konusunda eksiklerimiz mevcut. Bu sene yaptığımız çalışmalar ve bu konferansımızla bu yazılım açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Eğitim alanında bir sürü yazılım çevirdik ve hala devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı donanımı sağladıktan ve okullara akıllı tahtaları koyduktan sonra kullanılacak matematiksel yazılımlar şu anda hazır diyebiliriz" dedi.

Prof. Wei Chi Yang ise Asya Teknoloji ve Matematik Konferansı'nın teknolojinin matematik eğitiminde kullanılmasının Türkiye'de destekleyici bir ortam oluşturacağını kaydetti.

16. Asya Teknoloji ve Matematik Konferansının açılışında, Bolu Halk Oyunları ekibi yöresel oyunlarını sergiledi.

- BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title