Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

MHP'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Örs: "Mahalli idarelerin en küçüğü ve demokrasinin beşiği köylerimize hizmet götürmek asli görevimizdir"

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Örs, "Mahalli idarelerin en küçüğü ve demokrasinin beşiği köylerimize hizmet götürmek asli görevimizdir" dedi.

Örs, yerel seçim çalışmaları kapsamında Ortahisar Belediye Başkan adayı Osman Abanoz ile Başkurt köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Örs, yeni yasayla mahalleye dönüşen köylerde mera, yaylak ve kışlaklara dair hakların devam edeceğini belirterek, "Orman köyü iken mahalleye dönüşen yerlerde, orman köyüyken sahip olunan hakların kullanımı devam edecek" diye konuştu.

Köylerin kendi karar organları ve kendine has yöntemleri bulunan teşekküller olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Köy hayatı toplumumuzun bozulmamış değerlerini taşıyan en saf yapılardır. Bize düşen köylerin mahallelere dönüşmesinde yeni rant alanlarının oluşmasının önüne geçmektir. Trabzon'un kırsalında sadece köyler mevcut değil. Trabzon köylüsünün, hayvancısının ve çiftçisinin yararlandığı yayla ve mezralarımız var. Mahalli idarelerin en küçüğü ve demokrasinin beşiği köylerimize hizmet götürmek asli görevimizdir. Özellikle içme suyu, kanalizasyon, ana cadde ve yolların bakım, onarım ve yapım sorumluluğu büyükşehir olarak bizim sorumluluğumuzda olacak." - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title