Haberler

Yazlık Sitelere Arıtma Tesisi Uyarısı

Mersin Çevre ve Orman İl Müdürü Hasan Saday, Yazlık Site ve Fabrikaları Arıtmalarını Düzenli Olarak Çalıştırmaları ve Bakımlarını Yaptırmaları Konusunda Uyardı.

Mersin Çevre ve Orman İl Müdürü Hasan Saday, yazlık site ve fabrikaları arıtmalarını düzenli olarak çalıştırmaları ve bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

Saday, geçtiğimiz yıl Mersin'de yaklaşık 600 yazlık site, otel motel ve tatil köyünün tamamının denetlendiği ve 2006 yılı ile karşılaştırıldığında önemli oranda iyileşmenin görüldüğünü söyledi. Ancak buna rağmen 2007 yılı içerisinde yine kurallara uymayan 45 siteye yaklaşık 3 milyon YTL idari yaptırım kararı uygulandığını belirten Saday, "Amacımız ceza ile çevre duyarlılığını sağlamak değil, tüm toplum olarak herkeste çevre bilincinin oluşmasını sağlamak" dedi.

Mersin genelinde 2007 yılında para cezasının yanı sıra birçok tesise çevreyi kasten kirletmekten dolayı suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Saday, 2008 yılının 2007 yılından daha olumlu geçmesi için öncelikli olarak çevreyle ilgili 7 ayrı konuda vatandaşı bilgilendirmek için 27 bin adet broşür bastırdıklarını, yılda 4 kez çevre ve ormanla ilgili teknik bülten yayınladıklarını söyledi. Saday, amaçlarının Mersin'in turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesi olduğunu sözlerine ekledi.

(HK-HK-Y) 24.05.2008 18:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title