Haberler

Basketbol dolu günler pek yakında!

Enis Kaymak

Enis Kaymak

Basketbol Antrenörü - Spor Yazarı / Girişim S.K
20.08.2022 11:17

Bildiğiniz üzereA Milli Basketbol takımımız FIBA Eurobasket 2022'de sahalarda olacak.

Hazırlık müsabakalarında göz dolduran Milli takımımız en son oynadığı hazırlık maçında Yunanistan ile karşılaştı. Baş antrenörümüz Ergin Ataman maçtan atılsada kurmayları çok ciddi bir rakibe karşı maçı dengede tutmayı başardı.Turnuvaya son derece hazır olduğumuzu görüyor ve şimdiden yolumuz şampiyonluk olsun diyoruz!

Küçük yaşlardan itibaren basketbola gönül veren sporcularımız arasından yapılan değerlendirilmeler , ülke taramaları ve yetenek testleri ile seçilen sporcularımızın yıllarca verdiği emekler doğrultusunda en uygun adaylar milli takım menajerleri ve antrenörleri aracılığı ile takipte olup en iyi sonucu getirilebilecek kadro belirlenir. Tüm hayatını spora vererek günde 7-8 saat antrenman yaparak belki spor psikologları yahut antrenör destekleri ile bu günlere yılmadan savaşarak gelen sporcularımızın başarılarının devamını dileriz.

Tabi ki kolay değil sabah gün aydınlanmadan uyan, antrenmana git sonrasında okula git, akşam tekrar antrenmana git hiç bitmeyen bir tempo içinde , sadece en iyilerin ayakta kalacağını bilerek çalışmak. Belki de en iyi motivasyonumuz bu olmalı. Sadece en iyiler ayakta kalır! En iyi olmak için, en çok çalışan olmak lazım. Burada aklınıza yetenek mi? çok çalışmak mı? soruları gelebilir. Bunun cevabını tüm dünya aramaya devam ediyor.

Tamam bir genetik aktarım olduğu doğru çalışarak ne kadar geliştirilebilir ? bunun cevabını bulmak çok göreceli bir kavram olarak önümüze çıkıyor. Bazı bilimsel makalelerde yeteneğin geliştirilebilirlik oranı gerçekten çok düşük seviyelerde , fakat yeteneği saptanan bir sporcunun herkes ile aynı oranda yapacağı antrenman yetenekli sporcunun daha çok gelişmesini sağlayacağı net olarak bildirilmektedir.

Sonuç olarak çalışmak daha çok çalışmak başarıyı getirecek en önemli unsurdur.

Yıllarca emek vermiş çok değerli bilim insanlarımız , bu spora hayatını adamış antrenörlerimiz , basketbolu bir hayat haline getirmiş sporcularımız , onlardan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sevgili ailelerimiz , takımların masöründen taraftarına kadar çok büyük bir aile içerisinden tek hedef için oluşturulan A Milli Basketbol takımımıza FIBA Eurobasket 2022 için başarılar diliyoruz. Kalbimiz sizinle…

title