Haberler

Taşeron İşçiler Taleplerini Duyurmak İçin Toplandı

Eskişehir’de taşeron şirket işçileri, taleplerini duyurmak ve taşeron işçilerini kapsayan gündemdeki tasarıları değerlendirmek adına bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Eskişehir'de taşeron şirket işçileri, taleplerini duyurmak ve taşeron işçilerini kapsayan gündemdeki tasarıları değerlendirmek adına bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Adalar bölgesinde gerçekleşen buluşmaya yoğun katılım oldu. Taşeron işçiler, etkinlikte kadro taleplerini yinelerken, daha iyi şartlar altında çalışmak istediklerini belirttiler.

Topluluk adına bir açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, taşeron şirket işçilerinin ve sınıf sendikalarının mücadelesiyle gündeme gelen kadro talebinin içinin boşaltılmak istendiğini savundu. Atak, "Hükümetin konuyu kendi iktidar çıkarları için değerlendirdiği ve bu talebi, kadrolaşma olanağı olarak gördüğü yönünde ciddi belirtiler bulunmaktadır. Bu durumda, şirket işçilerinin güvenceli devlet kadrosu beklentisi söz konusu olmayacaktır. Burada akla gelen, sözleşmeli işçilik benzeri bir uygulamadır" şeklinde konuştu.

"Kamu hizmetlerinin kesintisiz ve sürekli olması istihdamda sürekliliği zorunlu kılmaktadır"

Bu yönde bir düzenlemenin taşeron işçilerinin kazançlarının ortadan kaldırılması anlamına geleceğini belirten Başkan Atak, "Ortaya çıkan ne bir güvence ne de bir kadrodur. Kamu hizmetlerinin kesintisiz ve sürekli olması istihdamda sürekliliği zorunlu kılmaktadır. Kar odaklı çalışan ve bunun için maliyeti düşürmeye çalışan şirketlerin durumu gözönüne alındığında da bu durum kamu sağlığının ciddi bir tehdit altında olduğunu göstermektir" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklaması sonrası topluluk, olaysız bir şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title