Haberler

Muş'ta 25 yıllık husumet barışla sona erdi

Güncelleme:

Muş'un Korkut ilçesinde 1998'de yaşanan kavganın ardından başlayan husumet, ailelerin barışmasıyla son buldu. İçboğaz köyünde düzenlenen törende aileler kucaklaşarak barıştı. Muş Valisi ve diğer yetkililer de törene katıldı.

Muş'ta Kur'an-ı Kerim'in altından geçen Kandemir ve Bozkurt aileleri barıştı

MUŞ - Muş'un Korkut ilçesinde 1998 yılında 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralanmasının ardından başlayan husumet barışla sonuçlandı.

İlçeye bağlı İçboğaz köyünde yaşayan Kandemir ve Bozkurt aileleri arasında 25 yıl önce su sebebinden dolayı çıkan kavgada 2 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı husumet başladı.

Kanaat önderleri ve Şeyh Abdullah Taylan'ın girişimleri sonucu, İçboğaz Köyü Camisi önünde barış töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçen Kandemir ve Bozkurt aileleri, tokalaşarak barıştı. Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, 25 yıl önce her iki tarafın mensupların yarısı bu husumetin neden olduğunu bilmediğini söyledi.

Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, 25 yıl önce her iki tarafın mensupların yarısı bu husumetin neden olduğunu bilmediğini belirterek, "Maalesef aynı köyde, aynı belde belki de hayatları boyunca en samimi dostlukları kuracakları, en güzel aile ortamları kuracakları insanlardan husumetli bir şekilde yaşıyorlar. Dolayısıyla bu sizlerin gelecek kuşaklara bırakacağız en kötü miraslardan biri. İslam'ın ruhunda kardeşlik ve hoşgörü var. Bakıyorsunuz suyun başında bir kavga, çocuklar kavga etmiş, büyükler karışmış ve yıllara yayılan binlerce kişiyi etkileyen bir husumet. Bu kin bu anlamsız husumet insanlığımızı kardeşliğimizi esir alıyor. İyi tarafından bakalım, inşallah bundan sonraki husumetlere de vesile olsun. Bu husumeti bitirenlerden ve sebep olanlardan Allah razı olsun. 25 yıl dilek olay. Ortalama bir ömrün 3'te biri husumetle geçmiş. Bölgemizde beldemizde husumetlerin sona ermesi noktasında gücümüzü yetkimizi sonuna kadar kullanmamız lazım. İnşallah teker teker bölgemizdeki husumetler son bulur" dedi.

Aileler de birer konuşma yaparak, gelen misafirlere teşekkür etti.

Muş Müftüsü İbrahim Halil Demir'in dua okunmasıyla son bulan törene, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Korkut Kaymakamı Ahmed Çelik, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kanaat önderleri ve yüzlerce vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Korkut Muş Hukuk Yerel Toplum Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title