Haberler

Kastamonu Üniversitesi Kampüsü'nde Yarım Kalan Cami İnşaatı Yeniden Başladı

Güncelleme:

Kastamonu Üniversitesi Kampüsü'nde temeli 2016 yılında atılan ancak maddi nedenlerle tamamlanamayan 5 bin kişilik camide inşaat tekrar başladı. Caminin tamamlanması için gerekli olan 50 milyon liranın toplanması durumunda caminin yaklaşık 2 yıl içinde ibadete açılabileceği belirtildi.

Yarım kalan üniversite camisinde çalışmalara yeniden başlandı

Vali Dallı: "Bu topraklarda hiçbir cami yarım kalmaz"

KASTAMONU - Kastamonu Üniversitesi kampüsünde temeli 2016 yılında atılan, ancak tamamlanamayan 5 bin kişilik caminin inşaatına yeniden başlandı. Cami inşaatının tamamlanabilmesi için 50 milyon liralık bir paranın toplanmasının gerektiği belirtilirken, inşaatın da iki yıl süreceği ifade edildi.

Kastamonu Üniversitesi kampüsünde temeli 2016 yılında atılan caminin inşaatı maddi sebeplerle yarıda kaldı. 10 bin metrekare alana yapılan 5 bin kişilik camide şimdiye kadar toplanan paralarla yarım kalan inşaatta çalışmalar yeniden başladı. Camide çalışmaların yeniden başlaması sebebiyle program düzenlendi. Programda kurban kesilerek dua edildi. Ardından Vali Meftun Dallı, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ile Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, beraberindeki heyet ile birlikte caminin minvalinde ve çalışmaların yürütüldüğü alanlarda incelemelerde bulundu. İncelemelerde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından inşaatın son durumu hakkında bilgilendirme yapıldı.

"Bu topraklarda hiçbir cami yarım kalmaz"

Hiçbir caminin yarım kalmayacağını söyleyen Vali Meftun Dallı, "Camimizin inşaatı belli bir noktaya gelmiş. Bunun dönüşü yok. Bu topraklarda hiçbir cami yarım kalmaz. Yani biz kalmayacağına bütün kalbimizle inanıyoruz. Kalmaması için de hep beraber daha önceden gösterilen çabayı, gayreti göstermeye devam edeceğiz. Biz de bu çabaya dahil olarak inşallah en kısa zamanda bu eserin tamamlanması, Kastamonu'muzun hizmetine sunulması için çalışacağız. İş adamlarımızla konuşacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımıza gidip tekrar görüşüp belki Türkiye genelinde yardım toplamanın bir yolu varsa kendilerinden onu istirham etmek suretiyle en kısa zamanda inşallah burayı ilimize kazandırmak için ciddi bir gayret içerisinde olacağız. 50 milyon liralık bir meblağ olduğunda inşallah en geç iki yıl içerisinde tamamlanması, en azından ibadete açılacak mümkün olacak. Geçmişte katkısı olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

"Telefon faturası öder gibi camimize de bağış yapılmasını bekliyoruz"

Telefon faturası ödenir gibi camiye de her ay bağış yapılması çağrısında bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, "2016 yılında başlamış olan bu cami inşallah sayın valimizin, vekillerimizin, başkanımızın, müftü hocamızın desteğiyle inşallah bitirmek istiyoruz. Ama takdir edersiniz bu hem ince bir işçilik, yapılan işin imalat anlamında zaman alışı söz konusu ama aynı zamanda bir o kadar da maliyeti söz konusu. Hava şartları da dış cephede çalışıldığı için etkili. Ama isteğimiz inşallah yılsonuna hava soğuyana veya yağışlı olana dek dış cepheyi ve kubbeyi kaplayarak kışa hazır hale getirmek. Zira üzerinden geçen bu süre zarfında korozyon açısından bir risk söz konusu. Ama takdir edersiniz bütün bunları yapabilmek parayı da gerektiriyor. Biz sizin vasıtanızla hem gençlerimiz hem Kastamonu halkımızın hizmetine sunulacak olan bu mabedin tamamlanabilmesi namına bütün hayırseverlerden az demeden katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz. Malum damlaya damlaya göl olur. Verilen küçük meblağlar ciddi rakamlara ulaşabiliyor. Arzumuz her ay nasıl ki her birimiz cep telefonlarımız evimizin elektrik faturaları için düzen düzenli ödeme talimatları veriyor isek inşallah başta personelimiz olmak üzere biz imkanı olan herkesten en azından cep telefonu faturası kadar buraya bir aidat mukabili veya otomatik ödemeyle beraber bir katkı sağlamalarını bekliyoruz. Çünkü toplamda bu rakamlar hakikaten bizim ciddi ihtiyaçlarımızı giderecek. Bugün inşallah güzel bir adım atılmış oldu. Ümit ederim aralık ayına varmadan da neticesini, semeresini hep beraber almış olacağız. Sayın Valimizden, sayın vekillerimizden, başkanımızdan, müftü hocamızdan istirhamımız buranın sürekli gündemde kalabilmesi için bize rehberlik etmeleri, bize arkadaşlık etmeleri. İnşallah sizlerin de desteğiyle bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

İncelemelere Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İl Müftüsü Bekir Derin, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel ile davetliler de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kastamonu Cami İnşaat Eğitim Yerel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title