Haberler

Ünlü rapçi Kamufle 'Susamam' şarkısının nasıl ortaya çıktığını anlattı

Güncelleme:

Kamuoyunda Kamufle olarak tanınan rap sanatçısı Basri Fırat Bayraktar, sosyal medyada büyük yankı uyandıran 'Susamam'ın nasıl ortaya çıktığını anlattı.

"Kamufle" adıyla tanınan rap sanatçısı Basri Fırat Bayraktar, Yayınlandıktan hemen sonra YouTube trend listesine giren 'Susamam' adlı şarkının nasıl ortaya çıktığını BBC Türkçe'ye anlattı. Bayraktar, "Şanışer aradı. 20 tane toplumsal konuyu 20 farklı MC (şarkıcı) yapsa nasıl olur dedi, valla süper olur dedim. Voltran oluşturduk" dedi.

ÇALIŞMALAR İKİ AY ÖNCE BAŞLADI

Kamufle'nin verdiği bilgiye göre, çalışmalar iki ay önce başladı ve konular başlangıçta belirlendi. Bunun üzerine şarkıcılar, işleyecekleri toplumsal konuyla ilgili sözleri yazdı, klipler çekildi. Daha sonra hazırlanan şarkılar ve klipler, Şanışer tarafından bir araya getirildi.

Ünlü rapçi Kamufle 'Susamam' şarkısının nasıl ortaya çıktığını anlattı

"FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK"

Esas amaçlarının yaşanan sorunları dile getirerek farkındalık yaratmak olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu konularda aslında gündelik hayatımızda farkında olup çıkmaza giren bir diyalog içinde oluyoruz. Farkındalık yaratmak (istedik). Birçok konuya değinip, böyle şeyler var, böyle şeyler oluyor, böyle şeyler olmaya devam ediyor demek. Bir düşünsün insanlar neden devam ediyor, senin yüzünden olabilir mi ya da benim yüzümden olabilir mi? Bunu düşündürtmek. Birazcık ışık yakmak oldu."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Şanışer Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (20)

Eşref Bey:

Her zamanki gibi ayrışmaya sebep olan projelerden biri, neden PKK yok neden HDP yok neden CHP''nin yaptığı zamlar yok neden Şehitler anılmıyor neden neden neden. . . .

20
24
yanıtYanıtla
SANANE:

Bre ahmak adam ben CHP''li değilim ancak azıcık şu omuzlarının üzerinde duran top şeklindeki nesneyi kullan CHP nasıl zam yapabilir? Vallahi bu zeka seviyesindeki insanlar ile aynı gök kubbe altında nefes almaktan iğreniyorum.

yanıt10
yanıt3
TÖVBE:

Hocam fena boş yapmışsın be.

yanıt6
yanıt4
Zubi:

Chp belediyesinin yaptigi zamlardan bahsediyor. Tasima ucretleri, halk ekmek, belediyenin sattigi su vs vs. ''Ahmak '' sozunu geri almalisin. Arkadas dogru soylemis yanlis olan sensin kafanin ustundeki yuvarlagin ustunde bulunan duyma, gorme, organlarini ac biraz.

yanıt3
yanıt11
rap candır farkındalıktır ):

sanırım siz 1980lerde kaldınız:)ülkeyi akp yönetiyor hangi zam hangi chp. uyanın o güzel rüyanızdan

yanıt0
yanıt0
KARTALGINO:

Aaaa sabah akşam uyuşturucu çekip yarı ölü yatan adamlar adaleti savunuyor, ne günlere kaldık. Hiç bişey üretmezler üretim yok derler beni zeki kardeşlerim. güneydoğuda, doğuda şehit olan askerler, kimin için ölüyorlar acaba sizin gibi uyuşuk insanlar için, ama dilinizden savunacak bi kelime çıkmaz, çıkaramazsınız. terör örgütleri ve onların maşaları sizi düşünüyor benim akıllı kardeşlerim. Yarın o dağ başında ölen ailenizden biri olabilir, dünya küçük.

16
21
yanıtYanıtla
adama bak be:

sen kim bilir ne bok yiyorsunda oturup bunları eleştiriyorsun uyuşturucu kullanıyorlar diye sanane lan halla halla sana mı soracak ne yapacağını sen misin ülkenin adeleti kimin neyi savunacağına sen karar veremezsin herkes istediğini savunur sana da bok yemek düşerr. şehitler üzerinden adamlık yapmaya çalışan zavallı seni.

yanıt0
yanıt0
serdar:

hep eleştiri hep farkındalık icraat varmı yok çözüm varmı yok pkk varmı içinde yok olsada fark etmez yok olmaz sorunlar sorunu yanlızca allah çözer sizler sadece eleştiri yapıp durursunuz başka işe yaramazsınız millette sizi bişey yaptınz diye alkışllar sizde arka odalarda çekmeye devam edersiniz uyusunda büyüsün türkiyemin ınsanları

13
11
yanıtYanıtla
kallaviprojeler:

Sözlerin çoğu gelişmiş ülkelerin pervasızca dünyayı kirletmelerini anlatıyor. Hatta görsellerinizde kullandığınız vtr ler bu kanıtlıyor. ama arada attığınız basın hapiste polis alıp götürecek gibi hasmane ve develtimizi küçük düşüren toplumu ayaklanmaya davet eder cinsten sözler hiç genelleme yapılmadan Türkiye''Ye mesaj veriliyor. çok iyi hazırlanmış tıng tang kuruluşlarının cebinden çıkmış sözler dizisi gibi. bir sürü evrensel sorunun içine suni Türkiye sorunu. çocukların başına polis silahı?!

9
12
yanıtYanıtla
TESPİT:

Sozlerden hangisi yalan ? Basın içeride her an apar topar içeri alınabilirsin mesela gerçekler acıtmamalı bunlardan kaçmayalım. Türkiye''yi veya hükümeti eleştiren her yapıt veya söz dizisi neden illa üst akıldan yayınlandığı kanısındasınız ki anlamıyorum vatandaşın hür aklı yok mu bu eleştirileri gördüklerine binayen yazıyor olamaz mı ?

yanıt13
yanıt8
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title