Haberler

Kanser Değil, Biz Güçlüyüz"

"Kanser değil, biz güçlüyüz"İSTANBUL, (DHA)- Medicana Sağlık Grubu, 'Ne demek olduğunu bilirim' projesi kapsamında, kanser hastaları ve yakınlarına destek olmak amacıyla konser düzenledi.

"Kanser değil, biz güçlüyüz"

İSTANBUL, (DHA)- Medicana Sağlık Grubu, 'Ne demek olduğunu bilirim' projesi kapsamında, kanser hastaları ve yakınlarına destek olmak amacıyla konser düzenledi. Konseri, daha önce kanser tedavisi görmüş sanatçı Nilay Döldöş şefliğindeki Ayışığı Türk Sanat Müziği Topluluğu gerçekleştirdi. "Ben de kanseri iyi bilenlerdenim" diyen Döldöş, "Kanser değil, biz güçlüyüz. Ben kemoterapi aldığım gün bile sandalyede koromu yönettim" dedi.

Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı Medicana Sağlık Grubu yöneticileri, rahmetli sanatçılar Cem Karaca ve Erol Büyükburç'un eşleri İlkim Karaca ile Ute Eser katıldı.

Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Kadın Meclisi, Medicana Bahçelievler ile Medicana International İstanbul Hastanesi iş birliğiyle gerçekleşen projeyle farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yaşar, "Kanser sinsi ve diğer hastalıklar gibi çok önceden kendini belli eden bir hastalık değil. Erken teşhis için belirli bir sıklıkla kontrollerimizi yaptırıyor olmamız lazım. Tedavi sürecini hastayla beraber takip eden yakınların da moral bozukluğu yaşamasının hastaya hiçbir faydası olmuyor. Kanser grip gibi bir hastalık, ilk önce kendimize dikkat edeceğiz" dedi. Etkinliğe katılan Cem Karaca ve Erol Büyükburç'un eşleri İlkim Karaca ve Ute Eser de kanserin ne demek olduğunu iyi bildiklerini, destek ve moralin çok önemli olduğunun altını çizdiler.

"BEN DE KANSERİ İYİ BİLENLERDENİM"

3 yıl önce kanser olduğunu konserde öğrenen sanatçı Nilay Döldöş, tedavi sürecinde moralin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ben kanseri çok iyi bilenlerdenim. Çok gülün ve moralinizi yüksek tutun. Kanser değil, biz güçlüyüz" dedi. Döldöş, hasta yatağında bile böyle projelere destek vermesi gerektiğini düşündüğünü söyledi ve şöyle devam etti:

"Kanser olduğumu ilk duyduğum zaman hayatım yıkıldı ama müzik olduğu için yenilemezdim, savaş vermem gerekiyordu ve sorumluluklarım vardı. Hasta yatağımda böyle projelere destek vermem gerektiğini ve insanlara canlı bir örnek olmayı düşündüm. Ben kemoterapi aldığım gün bile sandalyede koromu yönettim. Ben biraz daha savaşçı ruhluyum ve bu savaşın kazananı ben oldum. Çok gülün, her şeye karanlık bakmamak lazım. Umut ve moral çok önemli. İçimdeki müzik aşkıyla ben daha şanslıydım. Kanser değil, biz güçlüyüz. Bunu beynimize işlememiz gerekiyor. "Kanseri en iyi ben bilirim" projesi kapsamında çok güzel bir gece oldu. Umarım hasta yakınlarına güzel bir moral, umut ışığı ve farkındalık oluşturmuştur."

"KANSER OLMAKTAN DEĞİL, GEÇ KALMAKTAN KORKUN"

Medicana International İstanbul Hastanesi ve Medicana Bahçelievler Hastanesi işbirliğinde düzenlenen konsere Çorlu'dan gelen ve 2 sene kanser tedavisi görmüş Özden Eren, kanser olduğunu böyle bir farkındalık konserinin ardından yaptırdığı testlerden sonra öğrendiğini söyledi. Hastalığı ilk başlarda kabullenemediğini belirten Özden, " Kanser lafını duyduğumuz zaman çok korkuyoruz ama kimse korkmasın, geç kalmaktan korksunlar. Erken teşhis her zaman hayat kurtarıyor, bu benim ikinci baharım diyebilirim" dedi.

Erken teşhisin çok önemli olduğunu hastalığını ilk öğrendiğinde fark ettiğini söyleyen Özden, " Hastalıkla önce başa çıkamayacağımdan korktum ama daha sonra neden hasta olduğumu sorgulamadan bunu nasıl atlatabilirim diye mücadele ettim. Hastalık sürecimde umutlu ve pozitif bir insan oldum, sosyal çevremden hiç kopmadım, kızlarım bana yaşam koçluğu yaptılar. Çevremdekilerin desteğiyle bu süreci çok güzel atlattım, sabır ve güç isteyen bir süreç. Hastalığımı böyle bir farkındalık konserinden sonra öğrendiğim için hiçbir etkinliği kaçırmıyorum. Herkese de tavsiye edebilirim. İnsanlar bilinçli olsunlar" dedi.

(FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Büyükburç Bahçelievler Cem Karaca İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title