Haberler

Davutoğlu: İstifa Eden Bakanlar Ellerine Verilen Metni Okudu, Yakıştıramadım

Güncelleme:

Başbakan, HDP'li bakanların istifasının ardından, "HDP genel merkezinde kimlik değiştirmişçesine bir tavırla açık hakaret içeren açıklamalarını yakıştıramadım." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bakanlıktan istifa eden iki bakan Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca ile ilgili olarak "Teşekkür ettim, onlar da bize teşekkür etti. Müsteşarımıza rica ettim, kapıya kadar da uğurlattım." dedi.

"KİMLİK DEĞİŞTİRMİŞÇESİNE BİR TAVIRLA..."

Davutoğlu bakanların istifa gerekçelerini açıklarken yaptıkları konuşmayla ilgili olarak ise "Açık ifade ediyorum, her ikisine saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikar. Çünkü içerdeki üslup ile dışardaki üslup, içerdeki terminoloji ile dışardaki terminoloji taban tabana zıt. İçerde teşekkür eden, vazifelerden affını isteyen arkadaşlarımız birden HDP genel merkezinde kimlik değiştirmişçesine bir tavırla Cumhurbaşkanımıza, bana, hükümetimize açık hakaret içeren açıklamalarını yakıştıramadım." ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu bir gazetecinin "Dün Bakanlar Kurulu toplantısında HDP'li bakanlar istifa etti. Perde arkasında bir tartışma yaşandı mı yaşanmadı mı? Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"SORUMLULUKLARI VATANDAŞLARA KARŞI"

"İllegal yapılanmalar herhangi bir yerde sürerken Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bakanları, hangi partiden gelmiş olurlarsa olsunlar, öncelikli sorumlulukları vatandaşlara karşıdır. Öncelikli sorumlulukları o tedbiri alan güvenlik güçlerini sorgulamak değil o tedbirlere sebebiyet veren terör örgütü mensuplarının yaptıklarını sorgulamaktır.

"KENDİLERİNE YAKIŞTIRAMADIM"

Daha sonra yaptıkları açıklama, açık ifade ediyorum; her ikisine de saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikar. Ellerine verilen bir metni okumak milletvekillerine hele hele bakanlık yapmış şahsiyetlere yakışmaz. Çünkü içerideki üslup ile dışarıdaki üslup, içerdeki terminoloji ile dışarıdaki terminoloji, içerideki söylem ile dışarıdaki söylem taban tabana zıt. İçerde gayet nazik bir şekilde konuşan, teşekkür eden, vazifelerden affını rica eden, yani bu şekilde, gayet nazik şekilde davranan arkadaşlarımızın birden HDP Genel Merkezi'nde kimlik değiştirmişçesine bir üslupla, bir tavırla Cumhurbaşkanımıza, bana, hükümetimize açık hakaret içeren bir açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım."

"HERKES RAHAT VE HUZUR İÇİNDE BAYRAMINI İDRAK ETSİN"

Türkiye'yi yönetim boşluğu içinde bırakmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Kesinlikle herkes, rahat ve huzur içinde bayramını idrak etsin. Sorumluluğunu müdrik, gücünü kudretini sorgulatmayan bir hükümet vardır. Bütün bakanlarımız, bütün bürokrasi, devlet mekanizması görev başındadır. O bakımdan seçime de inşallah en iyi şartlarda gidip Türkiye'de halkımız kimi iktidar yaparsa o iktidara bu görevi devrederiz ya da bizi iktidar yapmışsa görevi de bu sefer seçilmiş hükümet olarak devam ettiririz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın." dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

"Seçim güvenliği" konusunda Başbakan Davutoğlu, "Dün Bakanlar Kurulu'nda bu güvenlik tedbirlerini detayı ile gözden geçirdik, takviyeler yapıldı. Bütün Türkiye'de huzur içinde bir seçim geçmesi için her türlü tedbir alındı. Herkesin rahat olmasını rica ederim." açıklamasını yaptı.

"KARDEŞLİK SARSILMAZ"

Başbakan Davutoğlu "Kim ne yaparsa yapsın bayramlarda da bir kez daha idrak ettiğimiz gibi, bu milletin kardeşliği ezelidir, ebedidir, sarsılamaz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere karşı en güzel mesaj, bayramda verilir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Haydar Konca Ahmet Davutoğlu Müslüm Doğan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (84)

KÜRT:

VATANINI BAYRAĞINI SEVEN AHMET DAVUTOĞLU NUN ARKASINDA DURSUN İŞALLAH AKP 48 ALACAK

15
19
yanıtYanıtla
nuri:

hdp-pkk yuzune guler sirtindan vurur. . 30 senedir boyle. mhp ve chp de bunlarin icisler bakanlari. . . Nede olsa cesmenin suyu pkk nin bitmesi istemezler.

11
19
yanıtYanıtla
Mercek:

Adamlar dogruyu söledi diye hesabiniza gelmiyor savas baslatip kendi yandaslarinizi koltuklara oturtup gencleri ölume göndereceksiniz

19
3
yanıtYanıtla
eski akpli:

seni maşa kukla seni biraz olsun şerefin haysiyetin olsaydı erdoğanın esaretinden kurtulup istifa ederdin hiç mi utanma ar durgusu yok sende arlanmaz. 1 kasımda boyunuzun ölcüsünü alacaksınız. senin sahibin hesap soracak hesap

17
5
yanıtYanıtla
KarakanMobil-IOS:

Yillarca oyumu akp vermemistim bundan sonra akp diyecegim!

14
7
yanıtYanıtla
müslüman:

''Esas metin senin eline veeilmiş. Daha dün ayni açıklamayı patronun Erdoğan yapmıştı. Bari sen başka birşey söyleseydin . '' saray ne söyüyorsa . . .

11
7
yanıtYanıtla
SORU:

ADAMLAR ADAM GİBİ İSTİFA ETTİ SİZİNKİLER NE ETTİ. . . MESELA SEN HANİ İSTİFA EDECEKTİN. . YA DA BÜLENT ARINÇÇ. . . . HANİ SİZ O KEFEN GİYDİK SÖZLEREİ SÖYLEYİP SONRA MİLYON DOLARLIK ZIRHLI ARAÇLAR İLE GEZMELERİNİZ VAR YA ADAMLAR CİZREDE HALKI İÇİN DAĞLARAN YÜRÜYÜŞ YATP 130 KM AMA ONLAR ADAM GİBİ ADAM ÖLÜMÜNE HDP LİYİM O KADAR

9
9
yanıtYanıtla
YOL VERİN GİTSİNLER, VİZESİZ GİREMESİNLE:

internetde bir harita var kürdistan, ermenistan diye . . . Verin oraları , zaten ödediğimiz vergileri yemekteler . Çin seddi gibi daha da görkemli bir duvar örün tüm sınırlara . duvarı ve kapılarını tank gibi sağlam yapıp çok sayıda askerle koruyun. Türkiye için vize uygulayan ülkelere vize ve kürdistanla ermenistanada vize koyun. Sınırın bu kısmında kalan kürt ve ermenilere seçim yapma zamanı verin , ya o taraf , ya bu taraf.

yanıt9
yanıt3
asiMobil-ANDROID:

senin eline netmi kim virdi uzun adammí

11
7
yanıtYanıtla
Kurdê Hêja:

EE herhalde yani HPD milletvekilleri varlığını PKK ya borçlu onun emrinden çıkamaz bunu herkes biliyor. Bölgede silah olmasın, korku olmasın o zmana bakın bir HDP oy alıyor mu?

14
3
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title