Haberler

Bakan Güldemet Sarı: ÇED Raporu Verdik, Cerattepe'de Altın Çıkarılamaz

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, Cerattepe için, "Orası altın madeni olarak işletilemez. Hatta altın çıkarılmasına biz olumsuz ÇED raporu verdik" dedi.

Habertürk Gazetesi'nden Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın açıklamalarına yer verdi. İşte Yıldırım'ın köşe yazısının ilgili bölümü:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fikir Sofrası'nın İstanbul'daki 18'inci toplantısına katıldı, ağırlıklı inşaatçı ve müteahhitlerden oluşan işadamlarına konuştu ve soruları yanıtladı. Güneydoğu'nun yeniden imarı, kentsel dönüşüm, ÇED raporları ve Artvin Cerattepe madeni hakkında bilgi veren Bakan Güldemet Sarı'nın konu başlıklarına göre açıklamaları özetle şöyle:

ÇED RAPORU, CERATTEPE

Biz bakanlık olarak önümüze gelen her telebe uygun ÇED raporu vermiyoruz. İlgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınıyor. Bu görüşlerden olumsuz olanlar varsa, bir kurumdan dahi geliyorsa, ÇED olumlu raporunu vermiyoruz. Olumsuz rapor veriyoruz ya da ilgili yatırımın revize edilmesini ve çevreyle uyumlu olacak hale getirilmesini istiyoruz.

"ORASI ALTIN MADENİ OLARAK İŞLETİLEMEZ"

Bu uyum sağlanırsa rapor olumluya dönüyor. Mesela, Artvin Cerattepe'de 50 bin ağaç kesileceği, yol açılacağı ve çıkarılan madenin böylece taşınacağı propagandası yapılıyor. Birinci ÇED raporuna göre konuşuyorlar. Halbuki orada ikinci ÇED raporu ile ağaç kesilmesi minimize edildi. Kesilecek ağaç sayısı 3-4 bin arasına indirildi ve her ağaca karşılık 3 ağaç ekilmesi kararı alındı. Aslında bu yatırımcıya da yeni maliyetler getiriyor. Cerattepe'de kapalı devre bakır madeni için ÇED raporu verdik. Orası altın madeni olarak işletilemez. Hatta altın çıkarılmasına biz olumsuz ÇED raporu verdik. (Kaynak:Habertürk)


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Abdurrahman Yıldırım Fatma Güldemet Sarı Habertürk Artvin Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (46)

yunus:

Şu doğanın güzelliğin bakın, gerçek altın o işte!

34
11
yanıtYanıtla
MMOM:

Müslüman, sıkıntılı ve tehlikeli zamanlarda Salaten Tuncina Dua sını okuyan sıkıntılardan kurtulur.

7
21
yanıtYanıtla
GÜLBAHAR:

HALKINA YALAN KONUŞMAYI MESLEK HALİNE GETİRMİŞLER AMPUL SEVDALILARI

23
5
yanıtYanıtla
Samsunlu:

Orada eğer altın varsa kimseyi dinlemeyip o altını çıkarıp ülke ekonomisine kazandırılmalı sanki dersin çok zengin ülkeyiz altını çıkartmayız diye nutuk atıyorlar buna kimsenin Hakkı yok bunu sen çıkartmazsan Zaman''ı gelince elin oğlu gelip alır gider altını çıkar maden bitinceye sonra ağaçlandır işin içine altın girince o ıssız terkedilmiş yerler kıymete bindi

16
10
yanıtYanıtla
Gilman''s:

O Altından sana bir fayda olacagini mi düsünüyorsun? kepçeyle yiyenler kazanla yemeye baslayacak. sanada zamlı zamlı baska seyler yedirecekler sende mutlu olup oh devletimiz saolsun diceksin. . değişmez bu millet. .

yanıt6
yanıt11
Samsunlu:

Gilmansa dangalak dangalak konuşma lan bu ana kadar sana o dediğindenmi yedirdiler sakın ola AKP ye dil uzatma bu ülkedekimlerin hain olduğu ortada RTE olmasaydı bu millet çoktan o malum hain kalleş ülkelerin kucağındaydı RTE bu oyunu bozdu iç ve dış düşmanlar AKP ye düşman oldular ama merak etmeyin bu ülkeyi sahipsiz zannetmesinler

yanıt8
yanıt5
Adınızı Yazın.......:

WALLLA. . . . O DİRENEN VE TOPRAKLARINI KORUYAN HALKI TEBRİK EDİYORUM . . . . ÖNLERİNDE EĞİLİP ŞAPKA ÇIKARIYORUM . . . . ÇOCUKLARININ ZEHİRLENMESİNİ ÖNLEDİLER . . . . .

15
11
yanıtYanıtla
urfalı:

bu bakanı kim bakan yapmış, sadece bakıyor. altın var ve sen çıkartmıyorsan, çevreci diye geçinen batı ajanlarına uymuşsun demektir. Türkiyenin yer altında ne türlü maden var ise en kısa zamanda çıkarmak ve bizzat işlemek asıl vatanperverliktir. üç beş çakalın ve uşağın dırlamasına göre karar verirseniz altınıda bakırıda ithal edersiniz.

13
11
yanıtYanıtla
avukat:

Tuğçe Kazaz: Zarrab''ın Yakalanmasındaki Asıl Amaç Erdoğan''ı Devirmek :))) bu mal bile biliyor kimin kara paralarinin aklandigini :))))))

18
6
yanıtYanıtla
madenci:

bakana bak yahu. . . . bakır için vermiş altın çıkmıyacakmış. . . sayın bakan. ordaki altın zaten bakırın içinde. hiçmi bundan haberiniz yok. . yoksa bu bilgiyle koskocaman bakanlıgı nasıl idare ediyorsunuz. . . vah türkiyemin haline. . . kimler bu ülkeyi yönetiyor. . .

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title