Haberler

Vedat Şahin'in öldürülmesi davasında karar: 3 sanığa müebbet hapis cezası

NİŞANTAŞI'nda Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal'ın öldürülmesine ilişkin firari sanık Yakup Kerem Saral'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

NİŞANTAŞI'nda Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal'ın öldürülmesine ilişkin firari sanık Yakup Kerem Saral'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal öldürülmesi suçundan 3 sanığa ikişer kez müebbet hapis cezası verdi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanıklar İlhan Kurt, Nesim Denizci, Özkan Korkut ve Hurşit Aydın getirilirken; sanık avukatları da katıldı. Esas hakkındaki savunmaları sorulan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.


ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇUNDAN 6 SANIĞA CEZA
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Yaşar Sarar, Mert Genç, Hurşit Aydın, Nesim Denizci, Özkan Korkut ve Hasan Erdem hakkında "örgüt üyeliği" suçundan ayrı ayrı 1'er yıl 15'er gün hapis cezası verdi.


VEDAT ŞAHİN VE FERDİ TOPAL'A YÖNELİK ÖLDÜRME EYLEMİ
Mahkeme, Vedat Şahin'in ve Ferdi Topal'ın öldürülmesi eyleminden ötürü sanıklar Hurşit Aydın, Nesim Denizci ve Özkan Korkut'un "Tasarlayarak ve kan gütme saikiyle öldürme" suçlarından ayrı ayrı iki kez müebbet hapislerine karar verdi. Vedat Şahin'in ve Ferdi Topal'ın öldürülmesi eyleminden ötürü sanıklar Yaşar Sarar, Mert Genç, Hasan Erdem ise ayrı ayrı 12'şer yıl 6'şar ay hapis olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.


EVREN AYDIN'A YÖNELİK ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS EYLEMİ
Evren Aydın'a yönelik öldürmeye teşebbüs eyleminden dolayı ise sanıklar Hurşit Aydın, Nesim Denizci ve Özkan Korkut'un 11 yıl 8 ay hapis cezası verilirken; aynı suçtan diğer sanıklar Yaşar Sarar, Mert Genç, Hasan Erdem 5 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Hurşit Aydın, Nesim Denizci ve Özkan Korkut'un tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, sanıklar Yaşar Sarar ve Hasan Erdem hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama emrinin devamına da hükmetti. Ayrıca sanık Mert Genç hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.


2 SANIĞA BERAAT
Sanıklar Ahmet Tekin ve Türker Aydoğdu'nun ise beraatlerine karar verildi.  Sanıklar Yakup Kerem Saral, Ender Doğan ve İlhan Kurt hakkındaki dosyanın ise ayrılmasına karar verdi.


İDDİANAME
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ve iki korumasının 24 Aralık 2014 tarihinde Nişantaşı'nda silahlı saldırıya uğradıkları, Vedat Şahin ve Ferdi Topal'ın öldüğü, Evren Aydın'ın ise yaralandığı belirtiliyordu. İddianamede, 11 şüpheli için, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak", "Silahlı örgüte üye olmak", "Tasarlayarak ve kan gütme saiki ile iki kişiyi öldürme, bir kişiyi öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıldan 65 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title