Haberler

Van'ın Yenıden Yapılandırılması

- VALI YARDIMCISI USLU.

AB9-YRL/05-NIS-01B9-07CB

-

- VALI YARDIMCISI USLU:

"SAGLAM YAPILMAYAN EVLERI YIKACAGIZ"

"HERKES KENDI KAFASINA GORE KOY KURAMAYACAK"

(FOTOGRAFLI)

SABETTIN AKKUS

VAN (IHA) - Van Vali Yardimcisi Atay Uslu, vatandaslarin artik kendi kafalarina gore koy kuramayacagini belirterek, "Koyun icindeki yollar en az 7 metre genisliginde olacak ve saglam olmayan evleri de yikacagiz" dedi.

Van'da yasanan depremlerin ardindan koylerin yeniden yapilandirilmasi cercevesinde Vali Yardimcisi Atay Uslu, koy muhtarlari ile bir araya geldi. Il Afet ve Acil Durum Mudurlugu'nde koy muhtarlarina yapilacak olan calismalar hakkinda bilgi veren Vali Yardimcisi Atay Uslu, baslattiklari yeni surecte daha guzel koyler kurmak istediklerini soyledi. Cevre ve Sehircilik Bakanligi'nin, hasar goren evini kendi yapmak isteyen koylulere simdiye kadar 4 ayri tip proje sundugunu anlatan Vali Yardimcisi Uslu,

gerekirse 5. proje ornegini de vermeye hazir olduklarini kaydetti. Vali Yardimcisi Uslu, "Evlerin kucuk oldugu soyleniliyor. Toplam 100 metrekare olan evleri 110 metrekareye cikarabiliriz. Ama herkese gore ayri ayri proje uygulamayiz" dedi.

"SAGLAM YAPILMAYAN EVLERI YIKACAGIZ"

Hedeflerinin koylulere en guzel evleri yapmak oldugunu ve bunun da kendileriyle birlikte basaracaklarini kaydeden

Vali Yardimcisi Uslu, "Her seyi devletten beklemeyin. Biraz da siz kendiniz bir seyler katin. Gidip kafaniza gore de ev yapmayin. Evlerin saglamligi ve denetiminin kolayligi acisinda bir muteahhitle anlasin. Ama aranizda para iliskisi olmasin. Duydugumuz zaman kesinlikle para vermeyiz. Cunku biz saglam yapilmayan evleri yikacagiz ve size de para vermeyecegiz" seklinde konustu.

"HAZIR BETON SIKINTISI YASANABILIR"

Van'da bu yil hazir beton sikintisi yasanabilecegini de dile getiren Vali Yardimcisi Atay Uslu, muhtarlari bu konuda uyardi. Van'da 10 bin koy konutu, 5 bin ahir ve Toplu Konut Iradesi Baskanligi'nin da 15 bin konut yapacagi soyleyen Uslu, bundan dolayi beton sikintisinin yasanabilecegini belirterek, evini kendi imkanlari yapmak isteyen koylulerin ciddi muteahhitlerle calismalarini onerdi. Artik birkac ailenin bir araya gelerek kendi kafalarina gore koy kurmayacaginin da altini cizen Uslu, "Artik

kafaniza gore koyler kuramayacaksiniz. Koydeki yollarin genisligini en az 7 metre olmalidir. Simdi oyle koylere gidiyoruz ki sokakta 2 insan bir birini gecemiyor. Biz daha modern koyler kurmak istiyoruz. Biz butun delilleri sizin lehinizde kullanmak istiyoruz. Depremi cocuklarin uzerindeki etkiyi goruyoruz. Bunu silmek istiyoruz. Bize bu konuda destek olun. Eger destek olmuyorsaniz bari kostek olmayin" ifadelerini kullandi.

Koy muhtarlarinin sorularini da dinleyen Vali Yardimcisi Uslu, muhtarlara Van-Ercis karayolu uzerinde 3 koy icin yaptirilan deprem konutlarini gormelerini tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title