Haberler

Van'da 'Başörtüsüne Özgürlük' Konulu Basın Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-der) Van Şubesi Tarafından, 'Başörtüsüne Özgürlük' Adlı Mutat Basın Açıklamasının 23.'sü Yapıldı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şubesi tarafından, 'Başörtüsüne Özgürlük' adlı mutat basın açıklamasının 23.'sü yapıldı.

Sanat Sokağı'nda, Gökkuşağı, Umut-Der, İnsan-Der, Mazlumder, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği'nin katılımı ile ortak düzenlenen basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği üyesi Yusuf Aydın yaptı. Başörtü yasağının hak ihlali ve eğitim özgürlüğüne indirilmiş bir darbe olarak düşünebileceğini belirten Aydın, sorunun insan hakları ihlali olmadığını, tamamen bir inanç meselesi olduğunu kaydetti. Türkiye'nin dört bir yanında yapılan başörtü tepkilerini yetkililerin duymazdan geldiğini anlatan Aydın, "Bizlerin pes edeceğini sanmasınlar. Allah'ın emri engellendiği müddetçe eylem kararlığımızı devam edecektir. Biz İslam için verdiğimiz mücadeleden asla dönmeyeceğiz. Yetkililer kafalarını toprağa gömmekle bizi yok sayamazlar. En kısa zamanda başörtü sorununu çözmesi için iktidara sesleniyoruz. Bugün bir kez daha haksızlıklara tepkimizi dile getirerek, umutsuz tablonun umut ışığı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması esnasında zaman zaman sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

(SER-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title