Haberler

Vali Öztürk: "Manavgat'ı Marka Yapmalıyız"

Güncelleme:

Antalya Valisi Öztürk, marka olma konusunda mimari özellikleriyle ön plana çıkan Barselona örneğinin Manavgat'ta da uygulanabileceğini söyledi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, marka olma konusunda futbol ve mimari özellikleriyle ön plana çıkan Barselona örneğinin Manavgat'ta da uygulanabileceğini söyledi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Manavgat ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu. Ziyarete Antalya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve diğer yetkililer katıldı. Vali Öztürk'ü Manavgat Kaymakamlığı'nda Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen karşıladı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Vali Öztürk'e kaymakamlıkta kullanılan sıramatik hakkında bilgi verdi. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıda Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Vali Öztürk'e ilçede yapılması planlanan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi verdi. Yer konusuyla ilgili yaşadıkları sorunları aktaran Boztaş'a Vali Öztürk, "Bu bölge turizm bölgesi olduğu için organize sanayiye eğilinmemiş ama Manavgat ve Alanya organize sanayi bölgesini kaldırır" dedi.

Kaymakamlıktaki toplantının ardından Vali Öztürk, Antalya Caddesi üzerinde esnafı ziyaret etti.

Bu yıl eğitim ve öğretime başlanan Ayşe Rıza Kasapoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Vali Öztürk, hayırsever Hacı Öner Kasapoğlu, milli eğitim yetkilileri ve öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Öztürk hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette, Vali Öztürk'e okul hakkında bilgi verildi.

Vali Sebahattin Öztürk, Side beldesinde bulunan batı sahil yürüyüş yolunu da gezdi.

VALİ ÖZTÜRK, MANAVGAT İLÇE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Öztürk, Manavgat Otogar MATSO Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen ilçe değerlendirme toplantısına katılırken, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından sunum yapıldı.

Manavgat'ta yapılan çalışmaları aktaran Kaymakam Bulgurlu, vatandaş odaklı hizmet, yönetim ve kalite belgelerini aldıklarını belirtti. Toplumun temelinin aile olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, aileyi korumak amacıyla EVOP projesini başlattıklarını vurguladı. Kaymakam Bulgurlu, "Evop Projesi kapsamında başta kamu kurumları personeli, polis, öğretmen, jandarma gibi çalışanlara aile semineri verildi. Seminerlerin etkisiyle 2012'de nüfus yüzde 4 artmasına rağmen, Manavgat'ta boşanma oranları yüzde 22.4 azaldı" diye söyledi. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, hazırladıkları mobil uygulamayla ilçenin tanıtımını 5 dilde yaptıklarını kaydetti. Bulgurlu, Manavgat'a ait çeşitli istatistik bilgileri aktardı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllarda kamuda vatandaş memnuniyetinin ön plana alındığı bir anlayışa geçildiğini kaydederek, "Biz bunu dikkate alıyoruz. Eğer almıyorsak, bu geçmişten kalma bir alışkanlıktır ama mutlaka değiştirilmesi gerekir" dedi.

Öztürk, Antalya'nın turizm ve tarımda marka haline geldiğini vurgulayarak, "Marka olmak zor bir iştir. İçinin doldurulması gerekir. Marka olmak için semboller önemlidir. Marka olma konusunda Barselona örnek gösterilir. Barselona futbol ve mimari özellikleriyle ön plana çıkar. Marka konusu Manavgat'ta da uygulanabilir. Marka hemen olunmuyor, zaman içinde oluşuyor" diye konuştu

Bölgenin bir numaralı hakim sektörünün turizm olduğunu kaydeden Vali Öztürk, "Başka sektörlerde macera aramak gerekir. Bunu daha iyi yapmamız gerekir. 2023 yılında 50 milyon turist hedefine Antalya sayesinde ulaşacağız. Turizm yatırımcıları, yerel yönetimler ve merkezi idare olarak bu hedefe uygun olarak çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Vali Öztürk, bölgenin turizm sektöründeki büyümesi nedeniyle katı atık tesislerinin kapasitesinin yetersiz kaldığının ortada olduğunu belirterek, kapasitenin arttırılması gerektiğini söyledi.

Alanya Afyonkarahisar otoyol projesinin tamamlandığını kaydeden Vali Öztürk, "Ulaşımla ilgili sıkıntımız kalmayacak. Havalimanı olarak Gazipaşa da devreye girdi. Sıkıntı olmayacak" dedi.

Beşkonak bölgesinin turizm merkezi olduğunu kaydeden Vali Öztürk, "Manavgat'ın en önemli değerlerinden biri de su. Bizim bu tür kaynaklara olan ihtiyacımız artıyor. Su konusu gelecekte çok önemli olacak" diye konuştu. Vali Öztürk, Manavgat'ta gelecekte yapılacak olan sanayinin turizmle uygun olması gerektiğini ifade etti.

Antalya'nın eğitim düzeyinin Türkiye standartlarında iyi durumda olduğunu belirten Vali Öztürk, "Bu konuda hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Türkiye henüz sosyal hareketliliğini tamamlayamadığı için eğitimde ihtiyaç artıyor. Gelecekte bu sorun da çözülür" şeklinde konuştu.

Manavgat'ta alınan kalite belgesinin alınmış olmasını önemli bulduğunu belirten Vali Öztürk, bu durumun sürdürülebilir olması gerektiğini kaydetti.

İlçe değerlendirme toplantısının ardından Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Manavgat Şelalesi'nde onuruna verilen yemeğe katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Barselona Manavgat Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title