Haberler

Vali Okutan, Ana-baba Eğitiminin Önemine Dikkat Çekti

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Türkiye'nin Genç ve Dinamik Nüfusuna İyi Bir Eğitim Verilmesi Halinde Bu Nüfusun Ülkeyi Uygar Ülkeler Sıralamasında Önemli Bir Yere Taşıyacağını Söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuna iyi bir eğitim verilmesi halinde bu nüfusun ülkeyi uygar ülkeler sıralamasında önemli bir yere taşıyacağını söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Trabzon'da başlattığı ‘Anne-Baba Eğitimi' programı kapsamında Trabzon'daki anne ve babalara eğitim verecek olan rehber öğretmenleri bilgilendirme toplantısı Milli Eğitim İl Müdürlüğü ek binasında yapıldı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş ile Yrd. Doç. Dr. Metin Pişkin'in rehber öğretmenleri bilgilendirdiği toplantıda konuşan Vali Okutan, Türkiye'ye örnek olacak çalışmaların Trabzon'dan başladığını söyledi.Anne-baba eğitimini çok önemsediğini ve herkesin bu çalışmalara destek vermesini isteyen Vali Okutan, "Yaptığımız bu çalışmaların Türkiye'yi etkileyeceğine inanıyorum. Eğitim bir ülkenin temelidir, geleceğidir. Okul öncesi eğitim oranını yüzde 35'lerden yüzde 65'lere çıkardık. Okul öncesi eğitim gibi anne baba eğitimi de çok önemli. Başka illerde de buna benzer çalışmalar var ama bizim Trabzon'da başlattığımız bu çalışma diğer illerimize de örnek olacak. Anne baba, ülkemizin geleceğine yön verecek gençlerimizin eğitiminde çok önemli bir etken. Dolayısıyla hedefimiz anne baba eğitimidir" dedi.

Dünya varolduğu sürece millet olarak var olma arzusunun da devam edeceğini vurgulayan Vali Okutan, millet olarak var olmanın eğitim alanında yapılacak çalışmalara ve insana yatırım yapılmasına bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuna iyi bir eğitim verilmesi halinde bu nüfusun ülkeyi uygar ülkeler sıralamasında önemli bir yere taşıyacağının altını çizen Vali Nuri Okutan, bu nüfusun eğitilememesi durumunda ise yönetimin ve toplumun sırtında bir yük durumunda kalacağını dile getirdi.

"İnsana yönelmek zorundayız" diyen Vali Nuri Okutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsana yöneleceksek, eğitime yönelmek zorundayız. Eğitime yöneleceksek, okul öncesi eğitime ve anne baba eğitimine yöneleceğiz. Kişi öğreneceklerinin yüzde 70'ini sıfır ile 7 yaş arasında öğreniyor. Bu dönemde hem okul öncesi eğitim hem de aile eğitimi devreye giriyor. Aileyi bu dönemde de mutlaka dikkate almak zorundayız. O zaman hem aile önemli hem bu salonda bulunanlar önemli. Öğretmen sıfatıyla, öğretmenleri, öğrencileri ve aileyi yönlendirme sıfatıyla rehber öğretmen olarak sizlerin çok ciddi bir sorumluluğu var." Aile eğitimi konusunda medyaya da önemli görevler düştüğünü kaydeden ve medyanın anne baba eğitimi konusunda programlar yapmasının ve eğitimle ilgili yapılan programları yayınlamasının önemine dikkat çeken Vali Okutan, "Pelitli'de anne ve baba eğitimi konusunda seminer verdik. Pelitlili hanımlar bana söz verdiler. Artık her gün televizyonlarını kapatıp birer saat kitap okuyacaklar. Çocukları etkilemenin en önemli metotlarından biri onlara örnek olmaktır. Söz verdiler, 1 saat televizyondan vazgeçerek, okuma saati yapacaklar. Okuma saati de aile eğitimine önemli katkı sağlayacaktır. Toplumda mutlaka eğitimin yaygınlaştırılması ve kabul görmesi gerekir. Trabzon, Türkiye için önemli bir şehir. Biz burada sinir uçlarını birleştirmek ve ülkemizin değişimine katkıda bulunmak zorundayız. Bu heyecan içinde hareket etmemiz gerekiyor. Kamu görevlileri olarak bizlere daha çok iş düşüyor. Benim bütün desteğim sizinledir" ifadelerini kullandı.

(EK-MU-Y) 05.03.2008 18:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title