Haberler

Üzümlü'de Türkiye Okuyor Kampanyası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Himayesinde Ocak 2008' Tarihinde Başlatılan €˜türkiye Okuyor Kampanyası' Kapsamında Erzincan'ın Üzümlü İlçe Kaymakamlığınca Oluşturulan İlçe Yürütme Kurulu Tarafından Uygulanan Program Çalışmaları Devam Ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Ocak 2008' tarihinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Erzincan'ın Üzümlü İlçe Kaymakamlığınca oluşturulan İlçe Yürütme Kurulu tarafından uygulanan program çalışmaları devam ediyor.

Üzümlü'de kampanyanın başladığı Ocak ayından bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Yürütme Kurulu Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Aksun, ‘Gören Göze Okumak Tutan Ele Yazmak Yaraşır' anlayışı içerisinde kampanyanın çok verimli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Aksun;" Kampanya çerçevesinde okullar, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle ilçe düzeyinde okuma yazma bilmeyenlerle ilgili olarak sağlıklı bir alan taraması yapıldı. HEM'nce ilçede kurumlarına ulaşma güçlüğü çeken bireylere en yakın mekanlarda okuma-yazma kursları açıldı. Okur yazar olan bireylerin daha ileri düzeye gelmeleri içinde 2.kademe okuma yazma kurslarının yanında açık ilköğretime yönlendirme çalışmaları yapıldı. Komisyon tarafından ilçede kitap okuma oranı ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir anket düzenlendi. İlçeye bağlı ve nüfusun yoğun olduğu köylerde muhtarlar tarafından okuma odaları oluşturuldu. İlçe öğretmen evinde haftanın belirli günlerinde okuma günleri gerçekleştirildi."dedi İlçedeki okullar ve resmi kurumlardaki bilgisayar laboratuarları haftanın bir günü bilgisayar okur-yazarlığı için halka açıldığını ifade eden Aksun," Komisyon tarafından ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında hergün en az 15 dakika kitap okuma saati düzenleniyor. Gerek okullarımızda gerekse düzenlene toplantılarda fertlerin kendisi, ailesi, köy ve beldesi ile genel konularda önemli olayları tarih düşerek not etmesinin önemi kavratılıyor. Bu kampanya süresince okuma yazma öğretiminden çok okumanın niteliğinin artırılması üzerinde durulmaktadır. 2008/2009 eğitim öğretim yılında da ilçemiz genelinde okuma yazmanın yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edilecektir. Bu bağlamda ilçe kaymakamlığımızın kitap desteğinin yanısıra yürütme kurulumuzca da kitap değiş-tokuşuyla kişilerin daha çok kitap okunması sağlanacak"diye konuştu (BA-İRT-Y) 29.06.2008 13:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title