Haberler

Urfa'dan Rumeli'ne" Gecesi

Edirne 'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Sezai Irmak Art Acedemy işbirliğiyle "Urfa'dan Rumeli'ne" gecesi düzenlendi.

Edirne 'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Sezai Irmak Art Acedemy işbirliğiyle "Urfa'dan Rumeli'ne" gecesi düzenlendi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Salon Armoni'de düzenlenen etkinlikte Edirne'nin çok güzel ve şanslı bir kent olduğunu belirtti.

Böyle bir güzel şehirde yaşamanın herkesin hakkı olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Bende 20 aydır görevime burada devam ediyorum. Her şey de olduğu gibi bir son vardır. İnşallah cuma günü öğleden sonra bu sonla noktalayacağız. Artık yeni bir hayat, yeni bir milat başlıyor benim için. O milatla Edirne'den katılmak benim için çok onur verici bir durumdur. Biz Edirne'ye güle güle geldik, güle güle gideceğiz" dedi.

Sezai Irmak ise  Urfa ve Rumeli yöresi türkülerin seslendirileceği ve bu tarzda ilk kez düzenlenen geceye katılanlara teşekkür etti.

Topluluk sanatçılarının türküler seslendirdiği gecede çiğ köfte ve helva da ikram edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Şanlıurfa Rumeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title