Haberler

Ünlü Müzisyen Moreno, Ölüm Yıldönümünde İzmir'de Anıldı

İzmir'in Evrensel Değerleri Arasında Yer Alan Ünlü Müzisyen Dario Moreno, Ölümünün 42. Yılında Karataş Asansör Sokağı'ndaki Evi Önünde Anıldı.

İzmir'in evrensel değerleri arasında yer alan ünlü müzisyen Dario Moreno, ölümünün 42. yılında Karataş Asansör Sokağı'ndaki evi önünde anıldı.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu tarafından organize edilen törende sanatçı Işıltan Uşaklıgil, akardiyonu ile Moreno'nun şarkılarının yanı sıra Moreno için kendi bestelediği eseri de seslendirdi. Moreno'nun Asansör'de adını taşıyan sokakta dostları ve sevenleri yaşadığı evin önünde bir araya geldi. Etkinlikte Sancar Maruflu, Moreno'nun hayatını anlattı, İzmir'i ne kadar çok sevdiğine dair bilgiler verdi. Kente gelen turistlerin ilk olarak Moreno'nun yaşadığı yeri görmeyi istediklerini belirten İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, "Moreno, İzmir'in adını tüm dünyaya duyuran evrensel bir değerdir. Hayalini kurduğumuz Dario Moreno Festivali'ni düzenlemek istiyoruz. Yaşadığı evinde kültür merkezine dönüştürülmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title