Haberler

Üniversiteler İçin Kampüs Seçimi Yapılacak

Geçen Yıl Kurulan 15 ve Bu Yıl Kurulan 17 Devlet Üniversitesinin Kampus Yerinin Seçimine, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Eşgüdümünde, Dpt Müsteşarı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü, İlgili Üniversitenin Kurulduğu İldeki Vali ve Belediye Başkanı ile Üniversitenin Rektöründen Oluşan Bir Kurul Karar Verecek.

Geçen yıl kurulan 15 ve bu yıl kurulan 17 devlet üniversitesinin kampus yerinin seçimine, Maliye Bakanlığı Müsteşarı eşgüdümünde, DPT Müsteşarı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü, ilgili üniversitenin kurulduğu ildeki Vali ve Belediye Başkanı ile Üniversitenin Rektöründen oluşan bir Kurul karar verecek.

2007 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar’da bu amaçla değişiklik yapan Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile 2006 yılında çıkarılan 5467 sayılı yasa ile kurulan 15 devlet üniversitesinin kampus yerinin seçiminde uygulanacak yöntemle ilgili maddeye, Mayıs 2007’de çıkarılan 5662 sayılı Yasa ile kurulan 17 yeni devlet üniversitesi de eklendi.

Mart 2006’da yayımlanan 5467 sayılı Yasa ile Ahi Evran, Kastamonu, Düzce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uşak, Rize, Namık Kemal, Erzincan, Aksaray, Giresun, Hitit, Bozok, Adıyaman, Ordu ve Amasya Üniversiteleri kurulmuştu.

Mayıs 2007’de yayımlanan 5662 Sayısı Yasa ile kurulan üniversiteler ise şunlar:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Ağrı Dağı Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Nevşehir Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Çankırı karatekin Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bilecik Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Batman Üniversitesi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title