Haberler

Unakıtan'dan Muhalefete "Bayram Çocukları" Benzetmesi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2007 Yılı Bütçesini "İMF Bütçesi" Olarak Değerlendiren Muhalefet Partilerine, "Bayram Nutukları Atan İlkokul Çocukları" Benzetmesini Yaptı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AKP Hükümetinin 2007 Yılı Mali Bütçesini, "İMF Bütçesine" benzeten muhalefet partilerini, "bayramda nutuk atan ilkokul çocukları"na benzetti.

TBMM Genel Kurulu'nda Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İşleri Bakanlığı ve Gelir Bütçesi görüşmelerinde Hükümet adına söz alan Maliye Bakanı Unakıtan, AKP Hükümetinden önceki dönemlerde iyi hazırlanmayan ve iyi idare edilmeyen bütçeler yüzünden ülkenin çok yüksek bedeller ödediğini öne sürdü. AKP Hükümetinin ekonomi politikaları sayesinde milletin parasına sahip çıkıldığını fakirin fukaranın parasının korunduğunu belirten Unakıtan, bütçeyi eleştiren muhalefet partilerine, "Bu bütçeye İMF bütçesi diyenlere şöyle bir lafım var. Bu kürsüye çıkıp ilkokul çocukları gibi bayram nutukları atıyorsunuz" dedi.

Bütçe demenin rakam demek olduğunu belirten Unakıtan, "Öyle büyük adımlar attık ki Türkiye'yi normalleştirdik. İçerde ve dışarıda Türkiye'nin itibarı arttı. Eskiden Türkiye'nin kimse yüzüne bakmıyordu. Türkiye'ye yabancı sermaye geldi. AKP hükümetinin farkı bu" dedi.

MECLİS'E HESAP VERME KOLAYLAŞTI

Milletin geçmişi, rakamı ve matematiği çok iyi bildiğini belirten Unakıtan, "Bu millet, biz hükümete geldikten sonra neler yaptık herkes çok iyi biliyor. Mali disiplinle elde ittiğimiz başarılı ekonomik politikalarla neler yaptık çok açıktır. Geçtiğimiz 4 yıla bakıldığında sadece güçlü ve güvenilir bütçeler yapılmadı. Aynı zamanda bu bütçelerin işleyişine ve uygulanmasına yönelik olarak önemli reformlar gerçekleştirildi. Kamu idarelerinin bütçe hakkı kapsamında Meclis'e hesap verme imkanı sağlandı" diye konuştu.

VERGİ BARIŞINI SAĞLADIK

Hükümetleri döneminde vergi barışını sağladıklarını ileri süren Unakıtan, şunları kaydetti:

"Vergi politikası ve vergi yönetimi konusunda değişiklikler yapılırken, mali disipline gerekli hassasiyet gösterilmeli ve yapısal sorunların çözümüne de önem verilmelidir. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gerekmektedir. Vergi sisteminin yapılandırılması çalışmalarını belirli bir strateji çerçevesinde sürdürerek vergi mevzuatı ile ilgili önemli politika değişikliklerinde bulunmuştur. Bunlardan birisi gelir üzerinden alınan vergilere ilişkin yapılan kanuni düzenlemelerdir. Gelir Vergisi Kanununda yapılan değişiklikle Gelir Vergisi oranları yeniden düzenlendi. Gelir vergisinde iki tarife birleştirildi. Dilim sayısı azaltıldı. Üst dilime ilişkin oran yüzde 40'tan yüzde 35'e indirildi. Bu düzenleme ile Gelir Vergisi mükellefleri üzerindeki vergi yükü de önemli ölçüde azaltılmıştır."

18 MİLYON DOLARLIK ÖZELLEŞTİRME

Özelleştirmenin en büyük reform olduğunu savunan Unakıtan, "Yapısal bir reform gerçekleştirdik. Hükümete geldiğimizde hızlı bir özelleştirme yapma mecburiyetimiz vardı. 18 milyon dolar özelleştirme yaptık. Özelleştirme ihalelerini çok şeffaf yaptık. Bu güne kadar bir kimse çıkıp da hakkım yenildi diyen var mı? Muhalefetten başka."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title