Haberler

Ulusal Diyalog Toplantısı Ertelendi

Güncelleme:

Yarın yapılması planlanan Ulusal Diyalog Toplantısı, Lübnan Cumhurbaşkanı tarafından ertelendi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, yarın yapılması planlanan Ulusal Diyalog Toplantısı'nın, taraflar arasında daha fazla görüşme yapılması gerekçesiyle 16 Ağustos'a ertelendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Süleyman'ın partiler ve görüşmeye katılacak taraflar arasında yaptığı görüşmelerin ardından bu kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmenin gündeminde olan ulusal savunma stratejisiyle ilgili gereken çalışmaların ardından toplantının yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Süleyman'ın bu açıklaması, muhalefette bulunan eski Lübnan Başbakanı ve Müstakbel Partisi üyesi Fuad Sinyora'nın, 14 Mart ittifakının bir dizi güvenlik şartının oluşmaması durumunda diğer siyasi güçlerle diyalog masasına oturmayacaklarını açıklamasının ardından geldi.

Ulusal diyalog çalışmaları, eski Başbakan Refik Hariri suikastının ardından siyasi güçler arasında meydana gelen kutuplaşmaları önlemek ve yeni çatışmalara fırsat vermemek amacıyla başlatılmıştı.

Diyalog çalışmaları, Temmuz 2006'da başlayan ve İsrail'in, Lübnan'ın güneyini bombaladığı saldırılar nedeniyle sekteye uğramıştı. Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın çağrısıyla geçen ay taraflar tekrar bir araya gelmiş ancak netice alınamamıştı.

Muhabir: Eyüp Coşkun - İbrahim Kılıç

Yayıncı: Tarkan Demir - BEYRUT

Kaynak: AA / Güncel

Mişel Süleyman Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title