Haberler

Ülkü Ocaklarından Madenciler Günü Açıklaması

Ocakları Bilecik İl Başkanı Fatih Çakır, $ Aralık Madenciler Gününün bir yıl içinde Soma ve Ermenek'te yaşanan kazalar nedeniyle yas içinde geçtiğini belirtti.

Ocakları Bilecik İl Başkanı Fatih Çakır, $ Aralık Madenciler Gününün bir yıl içinde Soma ve Ermenek'te yaşanan kazalar nedeniyle yas içinde geçtiğini belirtti.

Çakır, il başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'de maden kazalarında 3 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Teknolojinin gelişmesine paralel olarak madenlerin daha güvenli hale gelmesi beklenirken, ülkemizde son dönemde maden facialarında büyük bir artış gözlemlenmektedir. Dolayısıyla mesele teknoloji veya imkanla değil, insan hayatına verilen önemle alakalıdır. Madenciliğin devlet eliyle yapılmasının yerine tamamına yakınının özel sektöre devredilmesi, bununla birlikte denetimlerin de yetersiz olmasının bedelini işçi kardeşlerimiz canlarıyla ödemektedir. Maden sektöründe faaliyet gösteren şirketler, işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini ihlal etmekte, kurmaları gereken yaşam odaları ve güvenli çalışma alanlarını, "maliyeti düşürmek" adına göz ardı etmektedirler. Dünyanın her yerinde maden kazaları ve yaşanan can kayıpları asgari düzeye indirilmişken ülkemizde aksinin yaşanmasının temel gerekçesi bu şirketlerin yönetimi ve denetimi noktasındaki başıboşluktur."

Zalimin karşısında, mazlumun yanında olmayı kendilerine düstur edindiklerini belirten Çakır, yakın zamanda hayatını kaybeden maden şehitlerini rahmetle yadettiklerini ve geride bıraktıklarının yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından mum yakan grup, slogan attıktan sonra dağıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Ermenek Soma Yerel Haberler

title