Haberler

Almanya: Çabalar Maalesef Başarılı Olmadı

Güncelleme:

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Ukrayna'daki kriz ile ilgili gerginliğin azaltılması için yapılan çabaların başarılı olamadığını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'daki kriz ile ilgili gerginliğin azaltılması için yapılan çabaların başarılı olamadığını söyledi.

Steinmeier, Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna'daki krizi Avrupa'da son 25 yılın en tehlikeli ihtilaflardan biri olarak nitelendirdi.

"Gerginliğin azaltılması için şimdiye kadar yapılan çabalar maalesef başarılı olmadı" diyen Steinmeier, Ukrayna'ya gönderilmesini gerekli gördüğü Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemci misyonu konusunda hala anlaşma sağlanamadığını ifade etti.

Almanya ile Romanya arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi olduğunu belirten Steinmeier, Almanya'nın Romanya'nın birinci ticari partneri ve en önemli yatırımcısı olduğunu kaydetti.

İki ülke arasında yakın kültürel ilişkilerin de bulunduğunu belirten Steinmeier, Romanya hükümeti ile bu ülkede yaşayan Alman azınlık arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu vurguladı.

Romanya Dışişleri Bakanı Corlatean da Ukrayna'daki durumun endişe verici olduğunu belirterek, sınırların askeri eylemlerle değiştirme girişiminin kabul edilemez olduğunu, devletlerin egemenliğinin herkes tarafından kabul edilen uluslararası hukukun prensibi olduğunu ifade etti.

Corlatean, Ukrayna dahil her ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Almanya ile iyi ilişkileri sürdürmek istediklerini belirten Corlatean, Steinmeier'i Romanya'ya davet ettiğini kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Romanya Ukrayna Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title