Haberler

Üç Şirket Birleşti, Işıklar Enerji Ve Yapı Holding Doğdu

Güncelleme:

İMKB 100 şirketlerinden Metem Enerji ve Tekstil, konuyla ilgili olarak borsaya bir açıklama yaptı.

Birleşme kararının Metem'in 18 Ekim 2011'deki Yönetim Kurulu Toplantısı'nda alındığı bildirildi. Buna göre, Metem ile birleşen Işıklar Yapı Holding ve Işıklar Yapı Kültürü şirketleri, Metem'in şirket ünvanı ile ana sözleşmesindeki maksat ve mevzuu maddelerinin tadili ile Işıklar Enerji ve Yapı Holding ünvanıyla yeniden yapılandırılarak enerji ve yapı sektöründe büyümelerinin yolu açılacak.

Metem Tekstil ve Enerji'ye ait olan Tekirdağ - Çorlu'daki sentetik iplik fabrikası, 1 Kasım 2011'den itibaren % 100 bağlı ortaklığı olan Metemteks'e aylık 50 bin 700 TL'ye kiralanacak. Sentetik iplik alanındaki tüm personel de Metemteks'e geçecek ve bu alandaki tüm faaliyetler tek elden daha verimli şekilde yönetilebilecek.

Enerji ve Yapı sektörlerine gereği gibi odaklanmak için birleşme sonucunda Metem'in edindiği 34 milyon 480 bin 901 lot Işıklar Yatırım Holding hissesi, 53 milyon 100 bin 587 TL bedelle aracı kullanmaksızın İMKB dışında Turkraft Holding'e devrolacak. Turkraft Holding'in % 100 hissesi Işıklar Holding'e bağlı bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title