Haberler

Türkiye-Yunanistan Turizm Forumu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin yalnızca turist bekleyen bir ülke olmadığını, 2012 yılında 12 milyon kişinin içeride ve dışarıda gezdiğini, Yunan turizmcilerinin bunu değerlendirmesi gerektiğini...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin yalnızca turist bekleyen bir ülke olmadığını, 2012 yılında 12 milyon kişinin içeride ve dışarıda gezdiğini, Yunan turizmcilerinin bunu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Ulusoy, Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye- Yunanistan Turizm Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki milleti ayrıştıran değil birleştiren Ege Denizi'nin iki yakası olarak bir araya geldiklerini ifade etti.

Bir iş yaptıklarını ve bunun adının turizm olduğunu belirten Ulusoy, buradan kar etmek ve para kazanmak istediklerini vurguladı.

Ulusoy, Yunanistan'daki esnafın, konaklama tesislerinin, alışveriş mağazalarının ve eğlence merkezlerinin kendilerini istediklerini kaydederek,

"Türkiye artık vize konusunda zorluk çıkartılacak ülke değil. Biz gelmek istiyoruz ama bu Schengen'den bıktık artık" dedi.

Yaptıkları işin dünyada kutsal bir iş olduğuna dikkati çeken Ulusoy, barışı, dostluğu, inanç turizmle de insanların birbirine olan saygısını getirdiklerini ifade etti.

Ulusoy, vizelerin kaldırılması yönündeki isteğini de yineleyerek, "Bizden size 552 bin kişi geliyor, ticaret de dostluk da alışveriş de komşuda başlar" diye konuştu.

İki ülkenin birbirine rakip olmadığının ama birleşmesi durumunda başka ülkelere rakip olabileceğinin altını çizen Ulusoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos ile gelecek pazartesi günü görüşeceğini kaydederek, geçen yıl Atina'da Bakanı ziyaret ettiğinde vizeler konusunda kolaylık yapmış olduğunu anımsattı.

-Türkiye artık sadece turist beklemiyor-

Ulusoy, Türkiye'nin artık sadece turist bekleyen değil, turist gönderen de bir ülke olduğuna işaret ederek, "Artık Türkiye yalnızca turist bekleyen bir ülke değil, 2012 yılında 12 milyon insanımız içeride ve dışarıda gezmiş, yani müşteri olmuştur. Yunanistan'daki dostlarımız da iyi tüccarsa bu müşterileri kaçırmasınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Turizmi geliştirme konusunda iki ülkeye de görevler düştüğünü de belirten Ulusoy, "Ticari konuda konulan engelleri duvarları yıkmak ve yumuşatmak Yunanistan'ın işi. Oraya turist göndermek de bizim işimiz. Top ortadadır, nereye atacağınızı siz bilirsiniz" ifadesini kullandı.

-Türkiye ve Yunanistan vazgeçilmez ortaklardır-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de Türkiye ve Yunanistan'ın vazgeçilmez ortaklar olduğunu dile getirdi.

Her iki ülke bakanlıklarının çalışmaları olduğunu kaydeden Genç, Ege Denizi'ni iki ülkenin de denizi haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Genç, turizmin Avrupa Birliği'nin en önemli konularında biri olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin birliğe dahil olmasıyla turizm konusunun daha da önem kazanacağını söyledi.

Türkiye ve Yunanistan'ın turizm konusunda ortak projeler geliştirebileceğine ifade eden Genç, iki ülkenin uzak ülkelerde ortak çalışmalar yapabileceğini, mesleki eğitim programları düzenleyebileceğini, fuarlara ortak katılım gösterebileceğini dile getirdi.

Başkentte ilk kez düzenlenen forumda 50 Türk ve 35 Yunan firmasının ilgilileri bir araya geldi.

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Ege Denizi ulusoy Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title