Haberler

    Türkiye, Yerli Elektrikli Otomobille Uçar'

    MERKEZİ Berlin'deki MR PlanGroup şirketi dünya çapında otomotiv, makine, havacılık, demiryolu, gemi ve kimya alanında fabrika yapımından üretim safhasına varıncaya kadar danışmanlık hizmeti veriyor.

    MERKEZİ Berlin'deki MR PlanGroup şirketi dünya çapında otomotiv, makine, havacılık, demiryolu, gemi ve kimya alanında fabrika yapımından üretim safhasına varıncaya kadar danışmanlık hizmeti veriyor. Almanya'da 6, Çin'de üç büyük kentte şubeleri bulunan MR PlanGroup Başkanı R. Mayer, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye ekonomisi, Avrupa'da üçüncü büyük ekonomi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli elektrikli otomobil ve uçak projeleri gerçekleşirse, Türkiye ekonomisi tam bir atağa geçer. Elektrikli otomobil ve uçak üretimi geleceğin en önemli sanayisi. Gelecek 20 yıl içinde elektrikli otomobil ve havacılık sanayisi en büyük pazar olacak. Biz bu alanlarda Türkiye'ye Alman teknolojisi, uzmanlık ve bilgi transferine adayız. Ocak ayında Sanayi Bakanı ile görüşeceğiz. Elektrikli otomobil ve havacılık sektöründe Türkiye, bölgesinde büyük bir pazara sahip."

    TÜRKİYE BÜYÜK BİR İHRACATÇI ÜLKE

    Mercedes Benz, Renault, Ford, Fiat, Toyota, Honda, Hyundai gibi dünya otomobil markalarının Türkiye'de otomobil üretimi yaptığına dikkati çeken Mayer, şöyle devam etti: "Türkiye otomobil parçaları üretiminde çok büyük bir ihracatçı ülke. Yerli elektrikli otomobil ve uçak üretimi için altyapı hazır. Ben Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile Türkiye ziyaretinde bir drone fabrikasını gezdim. Avrupa ile arasında çok büyük farklar yok. Türkiye orta ölçekli iş yerlerine ağırlık vermeli. Onları subvansiyon ve ucuz faizli kredilerle desteklemeli. Orta ölçekli iş yerlerinin yatırım yapabilmeleri için ucuz krediye ihtiyacı var. Türkiye'ye 2010 ajandası benzeri bir ajanda gerekiyor."

    'ŞİMDİ İLERİYE BAKMA ZAMANI'

    Avrupa'nın bir ekonomik güç olan Türkiye'den vazgeçemeyeceğini vurgulayan Mayer, "Akıllı bir Avrupa'nın gerçekleşmesi, Türkiye ile sıkı iş birliği sayesinde mümkün. Almanya-Türkiye arasında yaşanan gerginlik sonucu Almanya bunu anladı. Türkiye de kendisinin bir ada olmadığını gördü. Şimdi ileriye bakma zamanı" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title