Haberler

Türkiye-suriye Ticaret Ofisi Açıldı

"Türkiye-suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı" Kapsamında, Türkiye Devlet Planlama Teşkilatı ve Suriye Devlet Planlama Komisyonu Arasında Gerçekleştirilen Arapça Dil Merkezi, Düzenlenen Törenle Açıldı.

"Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı" kapsamında, Türkiye Devlet Planlama Teşkilatı ve Suriye Devlet Planlama Komisyonu arasında gerçekleştirilen Arapça Dil Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Turizm Uygulama Oteli'nde düzenlenen açılış törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Ferruh Tığlı, DPT İkili İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çırak, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Suriye'den Halep Vali Vekili Abdulkader Jazmati, Suriye'nin Gaziantep Konsolosu Bahjat Doughman, Devlet Planlama Komisyonu Dış İlişkiler Müdürü Nader Al Sheikh Ali, Devlet Planlama Komisyonu Bölüm ve Yerel Teşkilat Müdürü Zilal Rahımeh, Suriyeli üst düzey yöneticiler katıldı.

Devlet Planlama Teşkilatı ve Suriye Devlet Planlama Komisyonu ile iki ülke arasındaki ticaret kapasitesini geliştirmek amacıyla 2006-2008 yıllarını kapsayan "Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı" kapsamında açılışı yapılan Arapça Dil Merkezi'nde, Gaziantepli sanayici ve işadamlarına Arapça dil kursu verilecek.

Açılış töreninde konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin, iki komşunun ötesinde, geçmişten gelen köklü tarihi ve kültürel bağlara dayandığını söyledi. Kamçı, "Suriye bizim için sadece bir komşu değil, dost ve akraba ülkedir. Komşumuz Suriye Arap Cumhuriyeti ile aramızda yıllardır süregelen bu iyi ilişkiler, iki ülke arasındaki sosyal kültürel ve ticari ilişkilerin de artması ile daha farklı boyut kazanmıştır. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Suriye'de de özellikle Halep şehrinde yoğun ilgi olduğunu biliyoruz. Suriye'nin gerek sosyal yönden gerekse ticari yönden çok ayrı bir önemi vardır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Arapça Dil Merkezi'nin açılışı yapıldı.

(TB-OÇ-Y) 19.03.2008 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title