Haberler

Türkiye'den Lübnan'a 1 Milyon Dolar Yardım

Türkiye, Savaşın Sürdüğü Lübnan’a 1 Milyon Dolar, Lübnan’dan Kaçan Sığınmacıların İhtiyaçlarının Karşılanması İçin De Suriye’ye 200 Bin Dolar Yardım Yapmaya Karar Verdi.

Türkiye, Lübnan’a 1 milyon dolar yardım yapılmasını kararlaştırdı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre toplam 150 ton pirinç, 200 ton toz şeker, 100 ton kuru fasulye, 150 ton kırmızı mercimek, 150 ton nohut, 50 ton reçel, 50 ton bebe bisküvisi ve 50 ton çocuk mamasından oluşan söz konusu karma gıda yardımının TIR’lara yükleme işlemi başlandı. Yardımın bu hafta içinde yola çıkarılmasının planlandığı bildirildi.

Öte yandan, Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü, Lübnan’a yönelik, yaklaşık 384 bin ABD doları tutarındaki ilk parti yardımı takiben, ikinci bir yardım operasyonu daha başlattı. Bu çerçevede, 1 milyon 166 bin dolar tutarında insani yardım malzemesini taşıyan 13 TIR'lık Türk Kızılayı konvoyu, 6 Ağustos 2006 günü Suriye’nin Daboussiye ve Lübnan’ın Abboudiye sınır kapılarından geçerek ve aynı gün yardım malzemesini Trablus'ta Lübnan Kızılhaçı'na teslim ettiği öğrenildi.

Suriye’ye yerleşen Lübnanlı sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için de yaklaşık 123 bin dolar tutarındaki 5 TIR insani yardım malzemesi de 6 Ağustos 2006 tarihinde Suriye Kızılayı’na teslim edildi.

Muhtelif Türk sivil toplum örgütlerinin de Lübnan’a yönelik yardımları artarak devam ettiği bildirilen açıklamada, “Türkiye, dost Lübnan’ın yanında olmaya ve Lübnan halkının yaralarının sarılması yolunda elinden gelen desteği vermeye devam edecektir” denildi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title