Haberler

Türkiye'deki ilk olan yönetim modeli ile tarihi 'Katır Yolu' turizme kazandırılacak

Güncelleme:

Karabük Yükseköğretim Üniversite ve Turizmi Geliştirme Derneği (KARÜNDER) Başkanı Erkan Börekçi, "Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü" yönetim modeli ile Karabük'teki tarihi Katır Yolu'nun turizme kazandırılacağını söyledi.

Karabük Yükseköğretim Üniversite ve Turizmi Geliştirme Derneği (KARÜNDER) Başkanı Erkan Börekçi, "Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü" yönetim modeli ile Karabük'teki tarihi Katır Yolu'nun turizme kazandırılacağını söyledi.

Dünya Turizm Örgütü'nün tanım ve ölçütlerini esas alınarak dünyada en başarılı turizm destinasyon çalışması olan Barcelona modeli Karabük'te "Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü" olarak uygulanacak. Türkiye'de eşi ve benzeri bulunmayan proje ile Safranbolu ve Eflani ilçeleri arasında 1956 yılına kadar asırlarca ulaşımda kullanılmış olan tarihi 'Katır Yolu'nun turizme kazandırılması planlanıyor.

Şu ana kadar günü birlik turist ağırlayan ve ağırlıklı olarak Safranbolu'da kısıtlı kalan bölge turizmine ivme kazandıracak dinamik bir yapıya sahip olan "Turizm Destinasyon Yönetim Örgütü" çalışmalarına ilk desteği veren AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, KARÜNDER Başkanı Erkan Börekçi bir araya geldi.

Yeni yönetim modelinin önemine dikkat çeken KARÜNDER Başkanı Erkan Börekçi, Karabük'te farklı siyasi görüşe mensup siyasilerin bölge turizminin ve ekonomisinin güçlenmesi adına bir araya gelerek bu çalışmalara katılması olduğunu belirtti.

Karabük turizminin merkezi olan Safranbolu ile bağlantılı güçlenmesi planlanan yeni yönetim modeli sayesinde Keltepe Kayak Merkezini de kapsayan yeni bir turizm rotası oluşturularak bölgenin yaz ve kış aylarında da turist çeken bir yapıya bürünmesini hedeflediklerini ifade eden Börekçi, "Yeni rotalarla tren yolu, kara yolu, yürüyüş rotaları ile turist segmentini değiştirip konaklama süresini yükseltecek çalışmalarımız sürüyor" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Türkiye Karabük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title