Haberler

Türk Uçağının Düşürüldüğü İddia Edildi

Irak'taki "İslam Ordusu" Adlı Silahlı Grup, Türk İşçileri Taşıyan ve 34 Kişinin Öldüğü Moldova Uçağını Kendilerinin Düşürdüğünü İleri Sürdü.

Irak'taki "İslam Ordusu" adlı silahlı grup, Türk işçileri taşıyan ve 34 kişinin öldüğü Moldova uçağını kendilerinin düşürdüğünü ileri sürdü.

AP'nin haberine göre grubun bir internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "grubun askerlerinin, Balad yakınındaki Amerikan üssüne değişik yönlerden yaklaşarak inmeye çalışan bir uçağa, orta menzilli silahlar kullanılarak ateş açtıkları" belirtildi. Açıklamada, bu ateş sonucu "uçağın düşürüldüğü" ifade edildi.

10 Ocak tarihli bu açıklamanın gerçekten bu gruba ait olup olmadığının belirlenmesi imkanı bulunmuyor. Açıklamada, başka bir ayrıntı verilmedi.

Olaydan sonra Irak'a yetkili gönderen Moldova Sivil Havacılık Dairesi'nin Başkan Yardımcısı İurie Zidu, "Soruşturma devam ettiği için, uçağın düşüş nedeni konusunda henüz açıklama yapmak için erken" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title