Haberler

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Manisa'nın ilçelerinde Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa'nın ilçelerinde Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saruhanlı'daki tören, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban'ın Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Balaban, burada yaptığı konuşmadı, polis teşkilatının, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik cumhuriyetin teminatı olduğunu belirtti. Emniyet teşkilatının yaşanan gelişmelere ve vatandaşların beklentileri doğrultusunda sürekli kendini yenilediğini belirten Balaban, "Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstleniyor" dedi.

Törene Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Ali Sarı, Daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından, vatandaşlara lokma ve karanfil dağıtıldı.

Demirci

Demirci Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen törende İlçe Emniyet Müdür Rıza Akın tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşan Akın, polisin toplumun huzuru ve güveni için 7 gün 24 saat aralıksız çalıştığını, vatandaşın can ve mal güvenliğini kanunlar çerçevesinde koruduğunu kaydetti.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından ilçenin yöresel oyunlarından halk oyunları gösterisi ardından kokteyl düzenlendi.

Gördes

Gördes Cumhuriyet Meydanında İlçe Emniyet Müdür vekili emniyet amiri Barış Bora Şenyurt, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okundu.

Şenyurt, yaptığı konuşmada, polisin insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlara karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk Milletinin gönlünde itibarlı bir yere sahip olduğunu kayderek, "Yüce Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan sevgisi, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinci ile teşkilatımızı daha da yücelteceğiz" dedi.

Törende, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi, ardından şehit polisler için mevlit okutulup, pilav ve ayran dağıtıldı.

Törene Gördes Kaymakamı Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri Barış Bora Şenyurt ile emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

Turgutlu

Turgutlu'da 50. Yıl Tören Alanı'ndaki kutlama programına İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, törene katılanlar saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Göçemen, yaptığı konuşmada, vatandaşın huzuru ve asayişin temini gibi kutsal bir görev üstlendiklerini belirterek, "İçerisinde bulunduğumuz teknolojik çağın nimetlerinden yararlanarak halkın huzuruna, Cumhuriyet rejimine, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve anayasal düzene göz diken suç ve suçlulara karşı mücadelemiz hukukun üstünlüğünü esas alarak gerektiğinde canımızı pahasına devam edecektir" dedi.

Gelen tebrik mesajlarının okunması ile devam eden törende, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere bisiklet ve çeşitli hediyeler protokol tarafından verildi.

Turgutlu Kaymakam vekili Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman, Garnizon Komutan Vekili İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Türker, Belediye Başkan Turgay Şirin, İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen, siyasi parti ilçe teşkilatları, sivil toplum kuruluşları, çok sayıda vatandaş ve emniyet personeli katıldı.

Sarıgöl

Sarıgöl'deki kutlamalarda Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, polisin Anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece-gündüz demeden görev yaptığını ifade ederek, "Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını etmekten çekinmemektedir" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde devam eden etkinlikte, polis eşleri tarafından hazırlanan yiyeceler ikram edildi.

Soma

Soma İlçesinde, Cengiz Topel Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Okan Arslan, asayiş olaylarında halktan polisin gözü kulağı olmasını istediklerini belirtti.

Programa katılanlar ellerinde karanfiller ile Polis korteji eşliğinde Atatürk caddesi üzerinden Korupark aile çay bahçesine kadar yürüdü.

Kula

Kula'daki kutlamalar Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Emniyet mensuplarının yanı sıra Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da katıldığı törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Gündoğdu, tebrikleri makamında kabul etti. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Saruhanlı Şenyurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
title