Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167.yıl dönümü Çan, Lapseki, Gelibolu ve Biga'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü Çan, Lapseki, Gelibolu ve Biga'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çan ilçesindeki kutlamalar, Atatürk Şehir Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yağmur altında devam eden törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Türk Polis Teşkilatı'nın tarih boyunca olduğu gibi bugün de canı pahasına fedakar çalışmalarla görevini sürdürdüğünü söyledi.

"Polis teşkilatı olarak halkımızın beklentilerini yerine getirerek, huzur ortamının devamının sağlanması ve halkımızın desteğinin kesintisiz olarak devam etmesi en önde gelen hedefimizdir" diyen Nakışyapar, ilçedeki huzur ve güven ortamını daha da iyi hale getirmek için bütün birimleriyle çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

-Lapseki-

Lapseki Emniyet Müdürü Murat Sarı, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

Yağmur altında düzenlenen törene, Lapseki Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz Eyidoğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

-Gelibolu'daki tören yağmur altında yapıldı-

Gelibolu Emniyet Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören de etkili yağmur altında yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün'ün, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Üstün, burada yaptığı konuşmada, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması, hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasının çağdaş devlet olmanın en önemli gereklerinden olduğunu söyledi.

Emniyet teşkilatının bu bilinçle 167 yıldır yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi devletin asli görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Üstün, bundan sonrada bu görevleri yerine getirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Törene, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 2. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Selami Cinbak, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Merkez Komutanı Albay Şamil Özdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Öztürk ve daire amirleri katıldı.

- Biga'daki törende de yağmur etkili oldu-

Biga'da da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan kutlamalar, etkili yağmur nedeniyle ilçe emniyet müdürlüğünün önüne alındı.

Törende, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Emniyet Müdürü Beyhan Gündoğan ve Emniyet Amiri Ercan Yavuz'a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Genel, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Polislerin, fedakarca, sevgi ve şefkatle halkla uyum içinde çalıştığını belirten Genel, "Toplum destekli güvenlik dediğimiz emniyetle el ele omuz omuza çalıştıkları için Biga halkına da teşekkür ediyorum" dedi.

Genel, ilçede suç oranının düşük olduğunu da belirterek, Biga'nın huzurlu olmasında ilçe sakinleri ile emniyet teşkilatının özverili çalışmasının etkili olduğunu sözlerine ekledi.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Gelibolu Lapseki Biga Çan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title