Haberler

Türk Dilini ve Kültürünü Şahinbey'de Öğreniyorlar

Şahinbey Belediyesi’nin, Bosna Hersek’teki kardeş şehri olan Gorazde’den gelen 22 genç Türkçe ve Türk Kültürü’nü öğrenmek için Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim görüyor.

Şahinbey Belediyesi'nin, Bosna Hersek'teki kardeş şehri olan Gorazde'den gelen 22 genç Türkçe ve Türk Kültürü'nü öğrenmek için Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim görüyor.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklama göre, Belediyeler arasında ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla Şahinbey Belediyesi kardeş belediyesi olan Gorazde Belediyesi ile Türkçe dilini ve Türk kültürünü tanıtma projesi başlattı. Proje kapsamında Gorazdeli 22 genç Şahinbey Belediyesi'nin misafiri olarak Gaziantep'e geldi.

2014 yılında Şahinbey Belediyesi ile Keçiören Belediyesinin maddi desteği ile Gorazde'de, Gorazde Fatih Sultan Mehmet İslam Kültür Merkezi açılmış ve Bosnalı gençler bu tesiste Türkçe öğrenmeye başlamıştı. Gorazdeli gençler eğitimlerine devam etmek ve Türk kültürünü yakından öğrenebilmek için geldikleri Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından misafir edilerek rehber eşliğinde Türk kültürünü öğreniyorlar.

Genç öğrencilere ayrıca Binevler Sosyal Tesisi'nde Türk öğretmenler tarafından Türkçe öğretiliyor. Eğitimlere katılan gençlerin çoğu ilk defa geldikleri Türkiye'yi ve Gaziantep'i çok beğendiklerini söylediler. Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerden çok etkilendiklerini ifade eden gençler misafirperverlikleri için Şahinbey Belediyesi çalışanlarına ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.

"ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NİN PROJELERİ ÇOK GÜZEL"

Gorzdeli gençlerden Minka Tango ziyaretlerinin çok keyif verici geçtiğini söyleyerek, "Türkiye'yi ve Gaziantep'i çok beğendim. Burada kardeş belediyemiz olan Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları gezme fırsatı da bulduk. Yeşilvadi, Şelale Park, Şehreküstü Konakları gibi yerleri gezdim. Gerçekten Şahinbey Belediyesi'nin projeleri çok güzel" dedi.

"YEŞİLVADİ GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL PARK"

Bosna Hersek'te Hukuk Fakültesi'nde eğitim gören Armin Hambo ise özellikle Yeşilvadi Parkı'nı çok beğendiğini ifade ederek, "Yeşilvadi gezdiğim en güzel park. Çok büyük bir park ve içinde birçok sosyal alan var. Gaziantep zaten çok güzel bir yer. İnsanlar çok misafirperver. Bize bu fırsatı sunduğu için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Yaklaşık 40 sürecek eğitim sonrasında Gaziantep üniversitesi TÖMER birimi tarafından yapılacak sınav neticesinde gençlere sertifika verileceği ve proje bitiminde ülkesine dönen öğrencilerin Gorazde Fatih Sultan Mehmet İslam Kültür Merkezi'nde Bosnalı vatandaşlara Türk dilini ve Türk Kültürünü tanıtacağı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title