Haberler

Turizm Öğrencileri Staj Yapacakları Otellere Uğurlandı

İzmir'de turizm ve otelcilik bölümünde eğitim gören lise öğrencileri, staj yapacakları otellere törenle uğurlandı.

İzmir'de turizm ve otelcilik bölümünde eğitim gören lise öğrencileri, staj yapacakları otellere törenle uğurlandı.

Yaklaşık 5 aylık staj için turizm bölgelerinde otellere gidecek Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrenciler için okulda uğurlama töreni düzenlendi.

Okul bahçesinin çeşitli yerlerine "Turiste saygı varsa turizmde kaygı yoktur", "Turizm hizmetle gelişir, sevgiyle büyür" yazılı pankartlar asıldı.

Roman bandosunun çaldığı şarkılara eşlik eden öğrenci ve ailelerine tavuklu pilav ikram edidi.

Okul müdürü Celal Gülcan, öğrencilerin gittikleri otelde kendilerini, ailelerini ve okulu temsil edeceğini belirterek, bu nedenle davranışlarına, görevlerindeki çalışmalarına özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

Turizmin önemli bir sektör olduğunu ifade eden Gülcan, "Turizmin elçileri olarak ülkemizi de temsil edeceksiniz. Küçük menfaatler için ülkemizin onurunu, geleceğini olumsuz etkileyecek tavır ve davranışlarda olmamanızı istiyoruz. İşlerinizde sorumluluğu elden bırakmayın. İşleriniz iyi olsun. Mutlaka sabırlı davranın. İlk zamanlar sabıra çok ihtiyacınız." diye konuştu.

Okula valizleriyle gelen 10 ve 11'inci sınıfta eğitim gören 198 öğrenci, görev yapacakları Çeşme, Kuşadası ve Fethiye'deki beş yıldızlı otellere uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title