Haberler

Turgutlu 300 Yataklı Devlet Hastanesi Açılışa Hazırlanıyor

Turgutlu'ya çalışma ziyaretinde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr.

Turgutlu'ya çalışma ziyaretinde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, Belediye Başkanı Serhat Orhan ile birlikte açılışa hazırlanan Turgutlu 300 Yataklı Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen incelemenin ardından değerlendirmede bulunan Dr. Tay, Turgutlu'daki 300 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'nın yeni anlayışına göre yapılmış, Manisa'da hizmete girecek olan ilk hastane olduğunu söyledi. 43 bin metre kare kapalı alanı, her türlü donanımı ve modern alt yapısıyla Manisa'da şu ana kadar yapılmış tek hastane olduğunun altını çizen Dr. Tay, "İhalesindeki bitiş süresi 2013 yılsonu olmasına karşın geçici kabul aşamasına gelindi. Bir çok malzemesi de hastane idarsince alınmış durumda. Hastanemizin 3 ay içerisinde yeni binasında hizmet verebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Manisa'da yapılması planlanan hastaneler yapılıncaya kadar Manisa'daki en büyük hastane olacak olan 300 Yataklı Turgutlu Devlet Hastanesi'yle birlikte Alaşehir'deki 200 Yataklı Devlet Hastanesi ve Manisa Merkezdeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin aynı süreçte bitmiş durumda olacağını kaydeden Dr. Tay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağı bir törenle 3 hastanyi birlikte açmayı düşündüklerini söyledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'da modern hastane binasını gezmesinin ardından yaptığı açıklamada "Bu yatırım Turgutlu'ya çağ atlatıyor. Samimi olarak söylüyorum. Bu kadarını beklemiyordum. Emeği olan, destek veren herekesten Allah bin kere razı olsun. Ne mutlu biz Turgutlulara. Sağlık Bakanlığı'nın en büyük yatırımı şu anda Turgutlu'ya geldi. Eminim yakın bir zamanda Manisa olacak, yakın bir zamanda Gördes olacak, Demirci olacak, Akhisar olacak, Soma olacak. Ama bunun şerefine ilk önce Turgutlu haiz olduğu için çok mutluyum. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Serhat Orhan Turgutlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title