Haberler

Tunus'ta İşsizlik Protestosu

Tunus'ta işsizlik protestosuna müdahale eden polis 21 kişiyi gözaltına aldı.

Tunus'ta işsizlik protestosuna müdahale eden polis 21 kişiyi gözaltına aldı.

Başkent Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde bir araya gelen göstericiler, meclis binasına yürüdü. Slogan atan gruba polis, meclisin yakınındaki El-Kasabe Meydanı'nda müdahale etti.

"Diplomalı İşsizler Birliği" Başkanı Salim el-Ayari, AA muhabirine, göstericiler ile polis arasında çıkan olaylarda yaralananların olduğunu, 21 kişinin de gözaltına alındığını söyledi.

Ayari, hükümetin, devrik lider Zeynel Abidin bin Ali döneminde Tunus Genel Öğrenci Sendikasından uzaklaştırılan 800 üyenin istihdamına yönelik anlaşmayı "sudan sebeplerle" uygulamadığını ifade etti.

Ayari, "Bizim için tansiyonu yükseltmekten başka seçenek kalmadı. Çözüm mevcut ancak hükümet bizi oyalıyor. Önümüzdeki günlerde tüm kurumlar ve illerde gerginliği tırmandıracağız. Çünkü Tunus halkı istihdam başta olmak üzere oyalayıcı siyasi vaadlerden bıktı." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise meclis binasına girmek isteyen göstericilere polisin müdahale ettiği, çıkan olaylarda 5 polisin yaralandığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title