Haberler

Tuncay İspanya Yolcusu

F.bahçe ve Milli Takımın Yıldız Oyuncusu Tuncay Şanlı Transferi ile İlgili Samimi Açımlamalarda Bulundu.

F.Bahçe ve Milli takımın yıldız oyuncusu Tuncay Şanlı transferi ile ilgili samimi açımlamalarda bulundu.

Tüm F.Bahçelilerin merakla beklediği transfer görüşmelerinden, geçtiğimiz sezon kaçan şampiyonluğa kadar her konuda samimi itiraflarda bulunan Tuncay, yine ayrılık sinyali verdi. İşte Tuncay'ın olay yaratacak açıklamaları:

 “ Geçtiğimiz sezon Denizli’den sonra takım halinde yıkıldık. Bu yüzden 100. yıl maçlarına çıkarken herkeste ayrı bir heyecan vardı. Nitekim bazı puan kayıplarının sebebi, camianın mutlak başarı beklemesinin yarattığı stresti. Çok puan kaybetmiş olabiliriz ama istek ve hırsımız geçen sezona göre fazlaydı. Ayrıca rakipler de bize karşı hep daha özverili oynadı. Dikkat edin, rakipler kapanmayıp, pozitif futbol oynamaya çalıştığında F.Bahçe hep daha iyi futbol sergiledi. 1 puana razı olan takımlara karşı ise zorlandık açıkçası... Anadolu kulüplerinin arkasında büyük bir kitle, dolayısıyla da baskı yok. Biz ise sırtımızdaki baskıyla oynamayı öğrenmek zorundayız. Baskı olduğu zaman yeteneklerini istediğin gibi gösteremiyorsun, en basit vuruşu yaparken bile ’Ya girmezse?’ diyorsun. Oysa kafası rahat futbolcu sahada istediğini yapar. Kaleciyle karşı karşıyayken golünü atar. Konfederasyon Kupası’nda forvettim. Sonra Daum beni orta sahanın soluna aldı. Biraz bocaladım ama adapte oldum. Forvet oynasam belki daha çok gol atabilirdim, onu söyleyebilirim. Benim fazla altyapım yok. Amatör Küme’de libero ve orta sahada oynadım. Milli takımlarda ise forvet, forvet arkası gibiydim. Ama mevkimin bu kadar çok değişmesi beni geliştirdi.” 

Tuncay hakemler için de şunları söyledi:“Kendi adıma konuşayım. Hiçbir oyuncu hakeme karşı artniyetli olmaz. Maçı sahada kazanmak istedikten sonra hakemin de futbolcuya karşı artniyetli olacağını sanmam. Ben golü attıktan sonra hakem eliyle topu çıkaramaz ki!” Tecrübeli futbolcu sözlerine şöyle devam etti:

“Ben yıldız değilim, takım oyuncusuyum. Diğer takımlara da bakın, bazen takımın bir oyuncusu sahada kıvılcım yaratabilir. Maçın gittiği anlarda bir şeylerin değişmesi gerekir. Ben sahada kaybetmek istemiyorum. Kimse kaybetmek istemez ama benim yeteneğim ve mücadelem daha çok ortaya çıkıyor sıkıntılı anlarda. Gol vuruşum değil de, mücadelem büyüyor. Ben de takımım içinde bu şekilde varoluyorum.

Real Madrid’de oynamayı çok isterim. Futbolda belli bir yeteneğiniz ve altyapınız varsa her yere ulaşabilirsiniz. Altyapı yoksa, onu da zaman içinde geliştirirsiniz. Ben Sakarya’dan geldim. F.Bahçe’deki diğer forvetleri görür görmez, daha çok çalışmam gerektiğini anladım. O günden beri de çalışıyorum. Yabancıların düşünce yapıları çok farklı. Avrupalı maçı kaybedince en fazla 1 gün üzülüyor, ertesi gün güle oynaya geliyor. Biz ise 1 hafta kendimize gelemiyoruz. Zaten önemli olan düşünce açısından Avrupa’yı yakalamak ve kendi kendimizi hırpalamaktan vazgeçmek.

Bir futbolcu için en önemli şey, başkandan hocaya kadar herkesin seni istemesi. Transfer olurken de benim için bu, önemli bir etken... Ben transferi sezon bitene kadar hiç kafama takmadım. Hatta maçlar varken, transfer haberleri, soruları beni eğlendiriyordu. Ama şimdi top bende artık... Şimdi üstümdeki baskı daha fazla. Transferde ne yapacağımı bilmiyorum, çünkü hiç transfer yapmadım ki! 5 yıldır F.Bahçe’deyim, kulübümde hiç para konuşmadım. Neyi söyledilerse imza attım... Devre arasında ‘Gidiyorum’ deyip gündem yaratmayı, transferle ilgili soru işaretleri yaratmayı hiç tercih etmedim. Ama futbolu bıraktıktan sonraki dönem için insana para lazım... Tüm bunları değerlendirip, Milli Takım dönüşü son kararımı vereceğim. Transferimin Milli Takım’ın önüne geçmesini istemiyorum. Tabii, Bosna ve Brezilya maçları sırasında beni izleyenler de olabilir. Bu da normal.

Kalır mıyım, gider miyim, bilmem. Ama 25 yaşındayım ve Avrupa’da oynamak istiyorum. İtalya ve İspanya liglerindeki kaliteyi, çekişmeyi ilgiyle izliyorum. Şampiyonluk mücadelesi hep 4-5 kulüp arasında geçiyor. Son ana kadar rekabet var. İngiltere’de de enteresan maçlar oynanıyor. Orası da ilginç yani.

Hoca değişikliği hakkında benim bir şey söylemeye yetkim yok. Çünkü buna yönetim karar verir. Zico ile ilgili kendi adıma hiç yanılmadım. İlk geldiğinde şampiyon olacağımızı söylemişti. Puan kaybı yaşadığımız, stresli olduğumuz dönemlerde bile çok sakindi, yine ’Şampiyon olacağız, merak etmeyin’ diyordu. Zico’ya olan inancım değişmedi. Çünkü söyledikleriyle yaptıkları arasında bir fark yok. Sezon başı idmanda Santana ile koşuyorduk. O kadar çok koştuk ki, ben ’Bu kadar da koşulur mu, artık top oynayalım. Siz ne biçim Brezilyalısınız?’ diye espri yaptım. O da ’Dünya Kupası’nda koşmayanlar hep kaybetti, Brezilya dahil! O yüzden topla oynamak için önce koşmak zorundayız’ dedi. Takımı hep iyi çalıştırdılar.

Yaptığımız işten zevk almamız için bulunduğumuz ortamdan da zevk almamız gerekir. Şu andaki durum böyle değil. Öyle bir noktaya geldik ki, her gün gerilim, her gün kavga var. Futbol dışında herşeyi konuştuk bir ara... Gazetelerin sayfasını bile açmamaya özen gösteriyorum. Futbolcular hep sakin, sağduyulu... Ama gazetelerde yazılanlar bu kadar sakin değil!G.Saray maçının 56. dakikasında hakem içeri gittiğinde ’Keşke maçı bitirse’ dedim. Maça çıkmadan önce kötü bir şeyler olacağı belliydi. Arda ile sakatlığını konuştum sahada. Diğerleriyle de ’Bu maç bir an önce bitsin’ diye konuştuk. Olaylar o kadar büyüdükten sonra galibiyeti filan düşünemiyorsunuz. Çok tuhaf bir ortamdı. Hakem geri geldiğinde hepimiz üzüldük. Maç bitsin diye sürekli skorborda bakıyordum. Ama güzel birşey vardı: F.Bahçeli futbolcular olarak çok sakin kaldık, tepki vermedik, iyi de yaptık. Sadece Tümer Abi ’Size helâl olsun’ diye taraftarı alkışladı. İstediğini yapamadı belki ama sonuç geldi.

2-2 BİZİ SABAHA KADAR UYUTMADI

2-2'lik Denizli maçı sonrası geçen sezonu hatırladık. Tümer, Ümit, Semih, Olcan ve Kerim’le Samandıra’da 06.00’ya dek ‘Ne oluyoruz beyler?’ toplantısı yaptık. maç 2-0’dan 2-2’ye geldikten sonra açıkçası sıkıntıya düştük. Ben, Tümer, kaptan Ümit, Semih, Olcan ve Kerim ‘Bize ne oluyor yahu?’diye sabah 06.00’ya kadar tesislerdeki bir odada oturduk. Bütün herşeyin yine bizim elimizde olduğunu konuştuk. Tekrar motive olduk. O geceki konuşmalar, şampiyonluk yolunda inancımızı pekiştirdi. İzmir’deki Trabzon maçında şampiyonluğumuzu ilân ettikten sonra o geceki paniklemiş halimiz aklımıza geldi, çok güldük. ’2 hafta önce ne haldeydik? 2 hafta geçti, şimdi nerdeyiz?’ dedik.

Futbola ilk başladığım yıllarda amatör takımdaki hocam bana futbolu öğretirken ‘Koşmanın kötüsü olmaz’ demişti. Bana anlatılan futbol oynama biçimi buydu.. ’Bireysel değil, takım oyuncusu ol. Kendin için oynama’ sözü hiç aklımdan çıkmaz. Bazen sahadaki ortam sizi farklı yerlere götürebiliyor gerçi... Maçı yaşayamazsanız, konsantre olmazsanız hiçbir şey yapamazsınız. Mesela Alex için ’koşmuyor’ deniyor ama sahada görüyorum onun ne kadar koştuğunu...” 

Tuncay'a en büyük eleştiri Denizlispor maçında Kezman'a pas atmadığı ve galibiyetin kaçmasına sebep olan pozisyonla ilgili geliyordu. Tuncay bu konuda çok üzgün ve kırgın olduğunu belirterek “Tamam, Denizli maçında o son pası vermedim ama hemen 1 hafta sonraki Beşiktaş maçında benim verdiğim asistle maçın tek golünü, belki de bize şampiyonluğu getiren golü attı Kezman. AZ Alkmaar maçında ise kafamdaki tek düşünce o anda topu kaleye vurmaktı. Kezman’ın boşta olduğunu görmedim ama önüm boştu, kendime güvendim, vurmayı tercih ettim. Yani kimseye bilerek pas vermemezlik yapmadım. Düşünün ceza sahasına giriyorsanız, arkadaşınız boştaysa tabii ki pas vereceksiniz. Yoksa da hemen vuracaksınız. Başka bir seçeneğiniz olamaz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title