Haberler

Tügik Genel Başkanı Hazim Sesli Seçimleri Değerlendirdi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Hazim Sesli, 23. Dönem Genel Seçimlerinde Türkiye'nin Demokrasi Sınavından Başarıyla Geçtiğini Söyledi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Hazim Sesli, 23. dönem genel seçimlerinde Türkiye'nin demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini söyledi.

Halkın tek parti iktidarını yeniden göreve getirmesini yıllar sonra yakalanan istikrarın da devam etmesi anlamına geldiğini anlattı. Türkiye'nin birkaç aydır yoğun yaşadığı seçim sürecini nihayet tamamladığını belirten Hazim Sesli, şöyle konuştu: "Demokrasi sınavından bir kez daha başarıyla geçen Türkiye, tek parti iktidarının devamına oy vererek yıllar sonra yakalanan istikrarın devam etmesini istemiştir. Ancak Türkiye'nin kaybedecek bir dakikası bile yok. Bu nedenle, bir hafta içerisinde kurulması

gereken 60. Hükümet, muhalefetin desteğini alarak hem TBMM Başkanı'nı hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı'nı uzlaşmanın üst seviyelerde hissedildiği bir şekilde seçmeli, bu doğrultuda yeni krizlerin yaşanmasına müsaade etmemeli. Türkiye'nin yapacak çok işi var. İstihdamdan sosyal güvenlik reformuna, ekonomiden AB sürecine ve teröre kadar birçok alanda yapısal reform süreçleri kararlılıkla devam ettirilmeli."

Türkiye'nin kutuplaşmaya değil uzlaşma kültürünü her anlamda yerleştirmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Hazim Sesli, Yeni Meclis'te bağımsız adayların da hissedileceği yeni bir muhalefet anlayışının ortaya çıktığına dikkat çekti. Sesli, tüm kesimleri kucaklayacak, demokratik, laik ve yönünü batıdan ayırmayan, Anayasa'ya saygının üst seviyelerde sağlanmasını bekledikleri yeni Meclis'in ülkemize hayırlı olmasını diledi. Sesli, Meclise giremeyen veya girdikleri halde bekledikleri oyu alamayan siyasi

partilerin yeni süreç ile birlikte nerede hata yaptıklarını gözden geçirerek ülkemizin birlik ve beraberliği doğrultusunda el birliği ile çalışmalarını temenni etti.

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title