Haberler

Tüfenkci Geçen Bir Yılı Değerlendirdi

AK Parti Malatya İl Başkanı Tüfenkci: "Uluslararası alanda demokrasi ve barış vurgusu yapan güçlü Türkiye ve onun güçlü Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünya ülkelerine ve milletlerine rol model olmuştur"

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, geçen bir yılda yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Aksaç Otel'de basın toplantısı düzenleyen Tüfenkci, Türkiye'nin 2013 yılında 90 yıllın en parlak dönemini yaşadığını belirterek, "Ülkemizin istikrarına ve istikbaline yönelik yapılan Gezi Parkı olaylarıyla, 17 Aralık'taki kurulan komplo, Türkiye'nin en parlak, en başarılı yılını doğrudan hedef almıştır. Şundan emin olunuz ki Türkiye emin ellerdedir. Ülkesini, devletini, milletini, bayrağını, tüm dünyadaki mazlumları düşünen bir liderimiz var" diye konuştu.

Geçmişe bakıldığında Türkiye'nin nerede olduğu ve nasıl bir kalkınmanın yaşandığının görüleceğini kaydeden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Geçmişte milletimizin istediği hizmeti yapamayanlar bugün hizmetlerimizi ve projelerimizi eleştiremez. Bizim ucuz polemiklerle işimiz olmaz. İktidarımız döneminde her alanda büyük değişimler, büyük gelişmeler yaşanmıştır. Sosyal ve ekonomik alanlarda, sürdürülebilir kalkınma sürecinde, uluslararası alanda söz sahibi bir Türkiye, tüm mazlum devletlerin sesi olmuştur."

Tüfenkci, demokratik açılım süreciyle ülkenin ilerlemesini ve kardeşliğin pekişmesini engelleyen her soruna çözüm bulmayı hedeflediklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Uluslararası alanda demokrasi ve barış vurgusu yapan güçlü Türkiye ve onun güçlü Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünya ülkelerine ve milletlerine rol model olmuştur. Bizim AK Parti olarak hedefimiz, ekonomiden sağlığa, ulaşımdan eğitim alanlarına kadar daha gelişmiş ve daha modern bir Türkiye ve yereldeyse bir Malatya oluşturmaktır. Milletle siyaset yapanların başka işle uğraşmaya vakti de yoktur."

Bazı hizmet ve yatırımlar

Malatya'ya yapılan hizmet ve yatırımlara dikkat çeken Tüfenkci, yapımı süren Karahan ve Erkenek Tünellerinin nisan ayında hizmete gireceğini belirtti.

Kuzey Çevre Yolu'nun 30 kilometresindeki toplulaştırmanın bitmek üzere olduğunu ifade eden Tüfenkci, Malatya-Sivas karayolunda yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tüfenkci, yaklaşık maliyeti 147 milyon lira olan Adıyaman-Malatya karayolunun geçen ay tamamlanarak trafiğe açıldığını kaydetti.

Tarımda 2 milyon lira yatırım yapıldı

Tüfenkci, tarımdaki yatırımlara değinerek, "Muhalefet 2013 yılında tarım ve hayvancılık alanında Malatya'ya 2 milyon lira değerinde yatırım yapıldığını göremeyecek kadar sağır veya kör. Yaptığımız toplantılarda, ziyaretlerde sektör temsilcileri AK Parti hükümeti döneminde ne kadar teşvik aldıklarını, ne kadar durumlarını düzelttiklerini, bir bir anlattılar ve teşekkür ettiler" diye konuştu.

Tüfenkci, 2 bin 403 çiftçi için bir milyon 441 bin lira destekleme ödemesi yapıldığını belirterek, üreticilere 810 makina ve ekipmanla 3 milyon 554 bin liranın da hibe edildiğini söyledi.

Tarımsal kredi kullanım tutarının 52 milyon lira olduğunu kaydeden Tüfenkci, "TARSİM de üreticilerimize 32 milyon lira destekte bulunmuştur" dedi.

Sulama kanallarının yapımına başlandı

Tüfenkci, Boztepe Recai Kutan Barajı'nın sulama kanalı ihalesinin gerçekleştirildiğini, firmanın işe başladığını söyledi.

Tüfenkci, Malatya'nın sahip olduğu toplam dersliğin yüzde 40'ının son 11 yılda kazandırıldığını vurguladı.

Sağlık sektörüne ait 17 proje için yaklaşık 20 milyon lira harcama yapıldığını belirten Tüfenkci, 25 bin seyirci kapasiteli stadyumun bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün'ün Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmasıyla ilgili görüşleri sorulan Tüfenkci, "Emniyet Müdürümüz değerli bir Emniyet Müdürüydü. Ben AK Parti İl Başkanı olarak şahsen gitmesine üzüldüm. Yani rahat çalıştığımız, Malatya'da güzel hizmetleri olan bir arkadaşımızdı. İnşallah daha iyi yerlerde değerlendirilir. Tasarruf İçişleri Bakanlığında olmak kaydıyla ama bu operasyonla yakından bir ilgisinin olduğunu zannetmiyorum. Çünkü daha önceden de tayin konusu vardı, biliyorum" yanıtını verdi. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title