Haberler

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Güncelleme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun istasyonlarda yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılmasına ilişkin kararı yürürlüğe giriyor. Karar uyarınca yaklaşık 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe giriyor. Bu kapsamda, 13 bin bayide yarın itibarıyla fiyatlar güncellenecek.

AYNI TÜR AKARYAKIT İÇİN FİYAT FARKI UYGULANMAYACAK

EPDK'nin Kurul kararına göre, yarın itibarıyla akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

BAYİ OPERASYONLARINDA KOLAYLIK SAĞLANACAK

EPDK'den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi. Açıklamada, tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesinin, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının amaçlandığı karara ilişkin, "Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi.

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebildiğini belirterek, bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını kaydetti.

OKUMUŞ: İSTASYONLARIN FİNANSMAN MALİYETLERİ DÜŞECEK

EPDK'nin söz konusu kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, "EPDK'nin bu kararı, finansman maliyetinin çok yüksek olduğu bir dönemde akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşürecektir" dedi. Okumuş, akaryakıt bayilerinin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bayiler, katkılı ya da katkısız sattığı her litre akaryakıttan zarar ediyor. Bayilerin kar paylarının artırılmasına ilişkin talebimizi devletimizin her kademesine ilettik ve süreci yakından takip ediyoruz. Kuruşla çalışan ama maliyetleri yüzdesel olarak artan bayilerin kar paylarının da yüzdesel olmasına ilişkin talebimizin takipçisiyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Enerji Ekonomi Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500

Yorumlar (23)

Vatanım Türkiye:

Zaten fahiş olan akaryakıt fiyatlarından bir de böyle gol yiyelim tam olsun

131
13
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Acaba MÜJDELİ indirimli fiyatlarla mı yoksa KÜNDELİ bindirimli fiyatlarla mı?

yanıt53
yanıt2
Özcan Özcan:

bayram yaklaşıyor malum koyun kesecek arkadaşlar akkoyun alın kesin.

67
46
yanıtYanıtla
Qorjux gor:

Normal dieseli katkılı fiyatına cekmesinlerde.tek fiyat diye

80
1
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

TEK FİYATSA PAHALI OLAN GEÇERLİ OLACAK DEMEKTİR......

78
2
yanıtYanıtla
Orhan Özsoy:

Yerinde olmuş

19
30
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

Eskiden kurşunlu / kurşunsuz vardı kalktı kurşunlu ödemeye başladık. Şimdi biri kalktı diye ucuz olanı ödemeyeceğiz yani muhtemelen. Dizellerde örneğin % şu kadar bitkisel, katkı vs gibi zorunlu olayları vardı yanlış hatırlamıyorsam mesela. Kısaca yine pahalı olanı ödeyeceğiz ama ucuz olanını gözümüzde görmeyecek. Ne değişiyor ki ? Her türlü en pahalısını ödemeye devam ediyoruz.

35
2
yanıtYanıtla
Baykal Palandoken:

Bu rekabeti önlemez mi daha pahalı hale getirmez mi benzini?

26
3
yanıtYanıtla
Murat Öztürk:

iyice tekelleşti büyük firmaların işine yarasın

26
1
yanıtYanıtla
SUNSET null:

maliyetinden daha fazla vergi alındığı gerçeğini değiştirmez.

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title